Δεν πρόκειται να παραταθεί ο νόμος Κατσέλη αναφέρουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου ενώ την ίδια στιγμή επισημαίνουν ότι η εμπορική αξία του ακινήτου θα λαμβάνεται υπόψη για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ κυβέρνησης, τραπεζών και τεχνικών κλιμακίων τέθηκαν όλα τα σενάρια για το πλαίσιο που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη. Προς το παρόν πάντως παραμένει η διαφωνία για το όριο αξίας ακινήτου που θα επιτρέπει την υπαγωγή στη ρύθμιση, καθώς και οι προϋποθέσεις για το «κούρεμα» των δανείων.

Κυβερνητικός αξιωματούχος μετά το τέλος της συνάντησης απάντησε ότι «Δεν θα χρειαστεί νέα παράταση», υποστηρίζοντας ότι είναι κοντά ώστε να βρεθεί η λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές. Αυτό που ξεκαθαρίστηκε είναι ότι όποιο κι αν είναι το όριο «εισόδου» στη ρύθμιση, αυτό θα αφορά στην εμπορική και όχι στην αντικειμενική αξία των ακινήτων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες υποστηρίζουν ότι το «ταβάνι» δεν μπορεί να ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Όσον αφορά στο δεύτερο όριο, που θα ενεργοποιεί την επιδότηση της δόσης του δανείου από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αυτό θα αποφασιστεί από το οικονομικό επιτελείο, με βάση τα περιθώρια που δίνει το προβλεπόμενο κονδύλι των 150 εκατ. ευρώ.