Συμπολίτευση και αντιπολίτευση στο Δήμο Κερατσινίου σταμάτησαν να τσακώνονται για το πάπλωμα και ξεκίνησαν να καυγαδίζουν για τα… έπιπλα.

Ειδικότερα ο γραμματέας της τοπικής του Κινήματος Αλλαγής Χρήστος Σγαρδέλης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ στον οποίο ηγείται ο Παντελής Καμάς, αφού παρακολούθησε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης διαπίστωσε πως έχει δαπανηθεί ένα αρκετά μεγάλο ποσό για την αγορά επίπλων. Στη συνέχεια  έκανε μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο facebook μία αιχμηρή και καυστική ανάρτηση που έλεγε πως «760.000 ευρώ για έπιπλα θα διαθέσει ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Μάλλον θα αγόρασε ποσοστό από το ΙΚΕΑ».

 Σε αυτή την ανάρτηση του κ. Σγαρδέλη απάντησε η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας Ελένη Καπουσίζογλου, η οποία  αναφέρει πως το 2017 δαπανήθηκαν 713.000 ευρώ για έπιπλα και πως στο «στον λογαριασμό 14 του λογιστικού σχεδίου με τίτλο «Έπιπλα», λογιστικοποιούνται όλες οι δαπάνες που αφορούν έπιπλα (όχι κρεβάτια και τραπεζαρίες) αλλά και παντός είδους εξοπλισμός»

 Διαβάστε την απάντηση της Ελένης Καπουσιζόγλου:

«ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΙΚΕΑ» ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΠΛΑ

Την περασμένη Δευτέρα 14/ 1, πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο ισολογισμός του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας για το 2017. Γραμματέας τοπικής οργάνωσης κόμματος, που άκουσε ή διάβασε μέσα στις εισηγήσεις, ότι ο Δήμος δαπάνησε 713.273 € για έπιπλα, έσπευσε να δημοσιεύσει στο facebook και το αναπαρήγαγε και ο υποψήφιος δήμαρχος του κόμματός του την «απορία» του: «Τόσα λεφτά για έπιπλα; Τι πήρε; Ποσοστό στο ΙΚΕΑ;»

Ας αφήσουμε στην άκρη το κακό χιούμορ και ας δούμε την αλήθεια στην ουσία της σχετικής αναφοράς. Στον λογαριασμό 14 του λογιστικού σχεδίου με τίτλο «Έπιπλα», λογιστικοποιούνται όλες οι δαπάνες που αφορούν έπιπλα (όχι κρεβάτια και τραπεζαρίες) αλλά και παντός είδους εξοπλισμός.

Ο Δήμος μας λοιπόν, το 2017 δαπάνησε όντως 713.000 € για να προμηθευτεί:

• Καρέκλες γραφείου, ερμάρια, βιβλιοθήκες.

• Κομπιούτερς με όλα τα παρελκόμενά τους (οθόνες, πληκτρολόγια κλπ)

• Φαξ, εκτυπωτές, scanner

• Αιρ-κοντίσιον

• Φωτοτυπικά μηχανήματα

• Ανατομικά καθίσματα εξωτερικού χώρου για την ανακαίνιση του τρίτου θερινού κινηματογράφου στο Σελεπίτσαρι.

Έπιπλα (κρεβατάκια, τραπεζάκια κλπ) όπως επίσης Ηλεκτρικές συσκευές και μικροσυσκευές για την αντικατάσταση παλιών στους παιδικούς σταθμούς.

• Παιδαγωγικά παιχνίδια για τους παιδικούς σταθμούς.

• Όλο τον εξοπλισμό του Κοινωνικού Συσσιτίου (επαγγελματικά ψυγεία, κουζίνες, μαγειρικά σκεύη και εργαλεία κουζίνας, ντέξιον, αποθηκευτικούς χώρους , συστήματα εξαερισμού κλπ) για να σιτίζουμε καθημερινά 200 άτομα.

• Παγκάκια για τα πάρκα και τις πλατείες και τραπεζοπάγκους.

• Λυόμενες κερκίδες 700 θέσεων για την κατασκευή του ανοικτού θεάτρου στο χώρο των Λιπασμάτων.

• Προκατασκευασμένους οικίσκους (φυλάκια, αποθήκες, αποδυτήρια, καμαρίνια, WC) για τον παραχωρηθέντα χώρο των Λιπασμάτων.

• Τσιμεντένια παγκάκια και κάδους στα Λιπάσματα

• Ξύλινα τραπέζια, καρέκλες , ομπρέλες για τον χώρο των Λιπασμάτων.

Ο εν λόγω κύριος το θεωρεί αυτό υπερβολική δαπάνη; Όταν περίπου πριν 13 χρόνια, μια άλλη δημοτική αρχή που ανήκε στον ίδιο πολιτικό χώρο , δαπανούσε τα ίδια και κάτι περισσότερο για προσκλήσεις, αφίσες και περιοδικά τι ήταν άραγε αυτό;

Καλό θα ήταν λοιπόν, οι υποψήφιοι δήμαρχοι να φροντίσουν να εκτεθούν με ειλικρίνεια στους πολίτες μπροστά στις δημοτικές εκλογές, αντί να εκτίθενται καθημερινά, λέγοντας ψέματα στους δημότες.

Της Ελένης Καπουσίζογλου,

Αντιδημάρχου οικονομικών

Αυτή όμως η απάντηση έφερε όπως ήταν φυσικό έφερε έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης κι αυτό γιατί ο κ. Σγαρδέλης σήκωσε το γάντι και ζήτησε να μάθει επιπλέον κάποια πράγματα

Διαβάστε την απάντηση του κ. Σγαρδέλη

Ευχαριστώ τον κύριο δήμαρχο και την κυρία αντιδήμαρχο οικονομικών για την απάντηση που μου δώσανε σχετικά με ανάρτηση μου για δαπάνη 700.000 ευρώ για έπιπλα. Η απάντηση όμως γεννάει κάποια ερωτήματα

1. Ποιο ήταν το ύψος του κάθε επιμέρους κονδυλίου

 2. Οι προμήθειες αυτές γίνανε με διαγωνισμούς ή απευθείας αναθέσεις.  Θα παρακαλούσαμε να μας παραπέμψετε απλά στους αριθμούς ανάρτησης στη διαύγεια

3. Αφορά μέρος της δαπάνης στην ανάπλαση που έγινε στα λιπάσματα.

Κατόπιν της απαντήσεως σας στα ερωτήματα μας είτε θα επανέλθουμε είτε θα ανακαλέσουμε