Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε  στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε  σήμερα, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, τόνισε  ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αγωνίζονται και να διεκδικούν, επισημαίνοντας: «καταβάλλουμε όλοι μαζί προσπάθειες. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι, που είναι και δημότες Πειραιά, θέλουν να παράξουν ένα καλό αποτέλεσμα και βλέπουν όλοι ότι η πόλη αλλάζει προς το καλύτερο» τόνισε ο κ. Δήμαρχος.

Αναφέρθηκε στη σχέση μεταξύ Δημοτικής Αρχής και εργαζομένων, την οποία χαρακτήρισε έντιμη, λέγοντας πως είναι μια σχέση σεβασμού και εκτίμησης και μίλησε για την ανάγκη να κάνουν όλοι, από τον Δήμαρχο μέχρι τον απλό υπάλληλο, καλά τη δουλειά τους και να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

Στη  νέα χρονιά – σημείωσε- ότι θα πρέπει να καταβάλλουν όλοι μεγαλύτερη προσπάθεια, όχι γιατί είναι εκλογική χρονιά και μπορεί η Δημοτική Αρχή να πιστωθεί ορισμένα πράγματα παραπάνω. Εξ άλλου –τόνισε  χαρακτηριστικά - ότι «δεν έχω  δώσει αυτό το στίγμα, τα 4,5 χρόνια, που είμαι Δήμαρχος.  Θέλω όμως να κάνουμε μία προσπάθεια, ώστε να κάνουμε πιο γρήγορα, να αλλάξουμε προς το καλύτερο πράγματα που μπορούμε στην πόλη μας».

Ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε παραδείγματα που -  όπως είπε - δεν είναι στο χέρι του Δήμου να τα επιλύσει, όπως είναι τα δικαστήρια ή το θέμα του λιμανιού που είναι της κεντρικής διοίκησης. Όμως η καθημερινότητα των πολιτών, τα πεζοδρόμια, το πράσινο, η καθαριότητα και διάφορες άλλες υπηρεσίες είναι πράγματα που μπορούμε - όπως επεσήμανε -  να κάνουμε όλοι προσπάθειες για να υπάρξει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο κ. Δήμαρχος υπενθύμισε ότι ο Δήμος Πειραιά έχει το 50% της δύναμης που είχε πριν 10 περίπου χρόνια. Όσον αφορά τη διεκδίκηση του 13ου  και 14ου  μισθού, συμφώνησε ότι πρέπει να τηρηθούν οι αποφάσεις των δικαστηρίων, αλλά επεσήμανε ότι πρέπει να δούμε και τι δυνατότητες έχει ο Δήμος.

Ο κ.  Μώραλης  ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι το κονδύλι για αυτά τα χρήματα που διεκδικούν ανέρχεται στα 9,5 εκατομμύρια ευρώ και σημείωσε ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο να πάρουν τα χρήματά τους,  στον χρόνο όμως που θα μπορεί και ο δήμος να ανταπεξέλθει και να συνεχίσει να λειτουργεί.

«Όπως εσείς διεκδικείτε και πρέπει να διεκδικείτε, πρέπει και εμείς να διεκδικήσουμε τα χρήματα από την κεντρική διοίκηση, τα χρήματα τα οποία κόπηκαν όταν καταργήθηκαν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης στην ομιλία του αναφέρθηκε θετικά στην υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας από την Ομοσπονδία ΠΟΕ - ΟΤΑ για τους μόνιμους και ιδιωτικού δικαίου εργαζόμενους και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, που διεκδικούν μετά το 2012.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη για την κατανόηση που δείχνει στα προβλήματα των εργαζομένων και για την προσπάθεια που καταβάλλει για την επίλυσή τους.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Νίκος Τράκας αφού ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις κινήσεις της Ομοσπονδίας στις διεκδικήσεις τους, έκανε ειδική αναφορά για την καλή συνεργασία που έχει με τον Δήμαρχο Πειραιά, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «για πρώτη φορά μπορούμε με μια μεγάλη Δημοτική Αρχή, όπως είναι ο Πειραιάς, να μιλάμε με τον Δήμαρχο και να αισθανόμαστε σιγουριά ότι δεν θα μας «χτυπήσει» με ιδιωτικοποιήσεις».

O Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά βράβευσε τα παιδιά των υπαλλήλων που πέρασαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με επαίνους και με συμβολικά χρηματικά ποσά.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κλήρωσαν  100 δωροεπιταγές των 25 ευρώ  από τον Σύλλογο στα  σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και 10 δωροεπιταγές των 50 ευρώ δωρεά από  τα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης».

Στην κοπή της πίτας παρευρέθηκαν: ο Βουλευτής κ. Κώστας Κατσαφάδος. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης. Ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Αγραπίδης.  Οι Αντιδήμαρχοι: κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κ.κ.: Ανδρέας Βεντούρης, Αλέξανδρος Αργουδέλης, Στέλιος Γαϊτανάρος, Κυριάκος Σιγαλάκος και Σταύρος Βοϊδονικόλας. Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα Χαραλαμπία Ζηλάκου. Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  : κ.κ. Νίκος Κούβαρης, Τάσος Κάρλες, Κυριάκος Μανωλάκος Δημήτρης Γκερλές και  κα Μαρία Σταθάκη.  O Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος. Οι Πρόεδροι των Β΄ και Γ΄ Δημοτικών Κοινοτήτων κα Ευαγγελία Αθανασίου και κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος αντίστοιχα. Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος. Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Αλιφραγκής και  Χρήστος Μακρής.  Οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος  και πολλοί εργαζόμενοι.