Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  ο κ.  Δήμαρχος επέδωσε τιμητική πλακέτα του Συλλόγου  στον καρδιολόγο, αθλητίατρο κ. Εμμανουήλ Χριστουλάκη για την πολυετή προσφορά του στον άνθρωπο, στον αθλητισμό και στον Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι έχει αναπτύξει μία παραγωγική συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας.  Επεσήμανε πως ζούμε στην εποχή των συνεργειών και αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου Πειραιά με τον Σύλλογο για τη διεξαγωγή του Βαρτζάκειου Δρόμου Υγείας στον Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε πως τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε σημαντικά το δρομικό κίνημα στην πόλη, λέγοντας πως κάθε χρόνο διεξάγονται 5 μεγάλοι αγώνες δρόμου, γεγονός που δίνει  τη δυνατότητα στους Πειραιώτες και όχι μόνο, να τρέξουν και να αθληθούν σε όμορφες διαδρομές στον Πειραιά. 

«Ο μαζικός αθλητισμός είναι κάτι που όλοι θέλουμε.  Προσπαθούμε γι΄ αυτό, αλλού επιτυγχάνουμε, αλλού θέλουμε βελτίωση και εμείς ως Δημοτική Αρχή και οι υπόλοιποι φορείς που εμπλέκονται στη διοργάνωση ενός αγώνα.  Θα πρέπει να γίνει συνείδηση στον  Πειραιά, ότι όταν έχουμε αθλητικά δρώμενα η πόλη θα πρέπει να το κατανοεί και να στηρίζει τις διοργανώσεις.  Δεν είναι καθημερινό φαινόμενο, αλλά όταν το κάνουμε πρέπει να το χαίρεται όλος ο κόσμος», σημείωσε ο Δήμαρχος Πειραιά. 

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης ευχήθηκε να συνεχίσει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας το κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, υπενθυμίζοντας ότι στον 32ο Βαρτζάκειο Δρόμο Υγείας, τα έσοδα διατέθηκαν στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο  Καλός Ποιμήν»: «Τρέξατε για καλό σκοπό γιατί όλοι έχουμε συστρατευτεί να παραμείνει ο Καλός Ποιμένας όπως είναι σήμερα με τον ίδιο χαρακτήρα, με τους ίδιους ανθρώπους και την καλή λειτουργία του. Η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων «Ο  Καλός Ποιμήν» τιμά την πόλη του Πειραιά», σημείωσε ο κ. Δήμαρχος τονίζοντας πως κάθε δρομικό που διοργανώνεται στην πόλη  έχει κοινωνικό σκοπό, καθώς στηρίζει κοινωνικές ομάδες,  φορείς, Ιδρύματα,  σωματεία. 

«Το ίδιο θα πράξουμε και το 2019», σημείωσε ο κ. Μώραλης, ο οποίος έκλεισε τον χαιρετισμό  του λέγοντας: «Εύχομαι καλή χρονιά  στον  Σύλλογο Δρομέων Υγείας.  Να  συνεχίσετε με την ίδια όρεξη τις πρωτοβουλίες που έχετε  αναλάβει. Η Δημοτική Αρχή είναι πάντα στο πλευρό σας».