Αύριο, Κυριακή, στις 10:30 το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο, προκειμένου να συζητήσουν για τα… τροφεία του επικείμενου διαζυγίου, αλλά και τα επόμενα βήματα.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η συνάντησή τους είχε οριστεί για την Παρασκευή, αλλά αναβλήθηκε, έπειτα από αίτημα του Πάνου Καμμένου ενώ στη συνέχεια οι πληροφορίες έκαναν λόγο για μετάθεση της συνάντησής τους τη Δευτέρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος είχαν και τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να πάει στο ραντεβού με τον Πάνο Καμμένο κρατώντας σκληρή στάση, ζητώντας ακόμη και τώρα ψήφο εμπιστοσύνης, προτού έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

Μάλιστα, έχει φροντίσει να στείλει εδώ και μέρες σαφές μήνυμα στον Πάνο Καμμένο πως επιθυμεί ξεκάθαρη στήριξη και χωρίς… αστερίσκους.

Να σημειωθεί ότι η απομάκρυνση του Πάνου Καμμένου από το κυβερνητικό σχήμα ενδεχομένως να εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να πάει στις εκλογές χωρίς το «βαρίδι» των ΑΝΕΛ. 

Εξ ού και οι εισηγήσεις που δέχεται από στενούς του συνεργάτες που του ζητούν να «τελειώνει» με τον Καμμένο και να προχωρήσει με άλλη πλειοψηφία στη Βουλή. 

Οι όροι Καμμένου σε Τσίπρα
Ο Πάνος Καμμένος που πηγαίνει στη συνάντηση με την πλάτη στον τοίχο, αφού όπως όλα δείχνουν πλέον έχει χάσει το κόμμα του, αναμένεται να βάλει και όρους στον πρωθυπουργό. 

Βάσει των πληροφοριών που διοχέτευσε σε ΜΜΕ, φέρεται να ζητεί από τον Αλέξη Τσίπρα να μην διατηρήσει κανένα στέλεχος των ΑΝΕΛ σε κυβερνητικό θώκο με "αντάλλαγμα" να μη θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Παράλληλα, φέρεται να του ζητεί να μη συμπεριλάβει κανένα στέλεχος των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές.

Εάν ο Αλέξης Τσίπρας συμφωνήσει, τότε τα κόμματα θα οδηγηθούν σε βελούδινο διαζύγιο. Εάν όχι τότε προβλέπετε πολιτική σύγκρουση και ο πρωθυπουργός θα φέρει άμεσα, ακόμα και την επόμενη εβδομάδα την πρόταση του για ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει έως το τέλος του μήνα στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή.

Αυτό μάλιστα ήταν και το πνεύμα της συνέντευξης του στο κανάλι «OPEN» και την Έλλη Στάη αναφορικά με τα χρονοδιαγράμματα των εξελίξεων. Εκτιμάται μάλιστα ότι ακομη και αν ο Πάνος Καμμέος αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, είναι μάλλον βέβαιο ότι θα βρεθούν οι 151 «πρόθυμοι» να τη στηρίξουν, προς το παρόν, τόσο από όσους θα εγκαταλείψουν τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, όσο και από άλλα κόμματα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η κυβερνητική οπερέτα συνεχίζεται και ποιος ξέρει ακόμη για πόσο με έναν πρωθυπουργό που αντί να επιλέξει τις καθαρές λύσεις προτιμά να αφήνει την Ελλάδα ακυβέρνητη και να ασχολείται με τα πολιτικά παζάρια που είναι σε εξέλιξη.