Το κυριακάτικο (13/01, 17:15) ματς με τον Λεβαδειακό είναι «κλειδί» για τον Ολυμπιακό σε ό,τι αφορά τη συνέχεια του φετινού πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν περιθώρια για άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης στη Λιβαδειά. Το τρίποντο είναι μονόδρομος, είναι αυτοσκοπός στο πρώτο ματς τους για το 2019 στη Σούπερ Λίγκα. Διότι η 16η αγωνιστική είναι κομβική.

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην πόλη της Βοιωτίας, ενώ μετά το φινάλε του δικό του ματς ξεκινά εκείνο του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Δύο ματς που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία και την «μάχη» του πρωταθλήματος. Το ιδανικό για τους «ερυθρόλευκους» θα ήταν να πάρουν τη νίκη εκείνοι και να ηττηθεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης στην Αρκαδία.

Στο ματς στη Λιβαδειά οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να μπουν πολύ δυνατά. Από το πρώτο λεπτό να δείξουν πόσο πολύ θέλουν τη νίκη. Να δείξουν στους αντιπάλους τους ότι αυτοί είναι το «αφεντικό» μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πώς έχουν πάει στο γήπεδο του Λεβαδειακού για να νικήσουν και πώς δεν συμβιβάζονται με τίποτα άλλο πέραν των τριών βαθμών.

Αυτό είναι το «κλειδί» και βέβαια η αποτελεσματικότητα ή πιο σωστά, η ευστοχία στην επίθεση. Εάν ο Ολυμπιακός έχει αυτά τα στοιχεία, τότε θα πάρει αυτό το πολύ σημαντικό τρίποντο για τη «μάχη» του τίτλου και θα περιμένει να δει τι θα γίνει στην Τρίπολη.