Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τρίτη (08/01) την Μπασκόνια στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την Ευρωλίγκα.

Ενόψει της αναμέτρησης ο προπονητής του Θρύλου, Ντέιβιντ Μπλατ στις δηλώσεις του τόνισε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ποιοτική ομάδα και ότι οι παίκτες του γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να ενθουσιαστούν από τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα.

«Έχουμε ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι για την Ευρωλίγκα. Προφανώς η Μπασκόνια είναι μία ποιοτική ομάδα και το έχει δείξει. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας, να ανέβουμε επίπεδο και να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε. Αναγνωρίζουμε πως παίζουμε με πολύ καλή ομάδα», είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος εν συνεχεία ρωτήθηκε για τις δυσκολίες που παρουσιάζει η προετοιμασία της ομάδας του λόγω του βεβαρημένου προγράμματος:

«Είναι μία ιδιαίτερη περίοδος στο πρόγραμμα μας. Συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Έχουμε πέντε παιχνίδια σε δέκα ημέρες. Πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τα κενά, να μείνουμε σταθεροί στις αρχές και να προετοιμαστούμε πνευματικά και σωματικά για να είμαστε έτοιμοι στον αγώνα».

Τέλος, ο Ντέιβιντ Μπλατ τόνισε: «Είμαστε μία ομάδα που έχουμε τα πόδια μας στο έδαφος. Αυτό συμβαίνει σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Καταλαβαίνουμε πως δεν χρειάζεται ενθουσιάζονται υπερβολικά και να απογοητεύονται. Η σεζόν είναι πολύ μεγάλη. Πρέπει να κοιτάμε κάθε μέρα και να είμαστε σταθεροί».