Το σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση με αφορμή τις αποκαλύψεις Μανιαδάκη για τη Novartis, καθώς η υπόθεση -όπως πλέον καταγγέλλουν όλα τα κόμματα- λαμβάνει διαστάσεις ενορχηστρωμένης υπόθεσης παρακράτους. 
 
Διαβάστε στα Παραπολιτικά που κυκλοφορούν στα περίπτερα όλης της χώρας: Επιχείρηση «Βραχιόλια», μυστική συμφωνία για φυλάκιση αντιπάλων
 
Παράλληλα, οι συνεχείς επιθέσεις του «δικαστή» Παύλου Πολάκη στη Δικαιοσύνη προκαλούν επίσης αντιδράσεις. Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας Ελευθέριος Μιχαηλίδης, τόνισε ότι «δημιουργείται η εντύπωση της χειραγώγησης της δικαιοσύνης και ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί κατά τη δική μας επιθυμία».
 
Αναφερόμενος στις δηλώσεις Πολάκη, σημείωσε ότι «ευελπιστούμε να είναι προσωπικές σκέψεις και όχι της κυβέρνησης» και συνέχισε: «Αυτό που ενόχλησε και ενοχλεί, αλλά και προβληματίζει όλη την κοινωνία είναι ότι αναφέρεται σε κάποιες σοβαρές δικογραφίες που κατά την άποψή του χρονίζουν και καθυστερούν αδικαιολόγητα και «αυτό δεν είναι μόνο τυχαία. Τι υπονοεί ο υπουργός με αυτό;»
 
Για «σαφή, αξιόμεμπτη παρέμβαση» στο έργο των δικαστικών αρχών κάνει λόγο η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας με αφορμή την υπόθεση της Novartis και τη στοχοποίηση δικαστικών λειτουργών από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.
 
Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Αίσθηση προκαλεί η βόμβα που έριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω του Παραπολιτικά 90,1. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε πως σε συνομιλία που είχε με τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα, ο Νίκος Μανιαδάκης του είπε πως η εισαγγελέας διαφθοράς κ. Τουλουπάκη τον πίεζε να πει ότι έδωσε βαλίτσες με χρήματα στον ίδιο και στον πρώην πρωθυπουργό.
 
«Επειδή δεν θέλησε να το κάνει, γιατί θα έμπλεκε και ο ίδιος, φτάσαμε να γίνει κατηγορούμενος», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ακόμη ότι εφόσον ο κ. Μανιαδάκης μηνύσει τους άλλους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, τότε ο ίδιος θα προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές σε βάρος των άλλων δύο.
 
«Δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα, αλλά θα κάνω μήνυση και κατά της Τουλουπάκη, γιατί παραβίασε το καθήκον της και τον νόμο σε όλο τον χειρισμό της υπόθεσης Novartis», τόνισε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε ότι με δεδομένο πως οι καταθέσεις του κ. Μανιαδάκη έχουν ακυρωθεί, πλέον η όλη διαδικασία είναι άκυρη.
 
Στην ίδια κατεύθυνση και ο δικηγόρος του κ. Μανιαδάκη: Το σύνολο των καταθέσεων και μαρτυριών που έχει δώσει ο Νίκος Μανιαδάκης για την υπόθεση Novartis πρέπει να υποχρεωτικά να μπει στο αρχείο και να μην χρησιμοποιηθεί αποδεικτικά, καθότι πλέον διώκεται ποινικά και δεν είναι προστατευόμενος μάρτυρας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Θεόδωρος Μαντάς.
 
Ο κ. Μαντάς άφησε να εννοηθεί πως οι εισαγγελικές Αρχές δεν μπορούν να θέλουν την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, σημειώνοντας πως είτε πρέπει να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος όταν έδωσαν προστασία στον κ. Μανιαδάκη πριν από έναν χρόνο, είτε ότι η σημερινή δίωξη σε βάρος του είναι εσφαλμένη.
 
Προσέθεσε πως ο εντολέας του δεν αντιμετωπιζόταν ως ποινικά εμπλεκόμενος όταν άνοιξε ο φάκελος Novartis, που σημαίνει ότι η εισαγγελία Διαφθοράς επέλεξε να του δώσει και να διατηρήσει το status του προστατευόμενου μάρτυρα παρά τις καταθέσεις εναντίον του.
 
Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων θα έχει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πειραιώς, η συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα στις 5 το απόγευμα.
 
Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά του Κινήματος Αλλαγής, η οποία ήδη συναντήθηκε με την Ένωση, τόνισε: «Υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο. Ζήτημα που δημιουργεί η απροκάλυπτη προσπάθεια του κ. Tσίπρα και της κυβέρνησης του να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη, να την υποτάξουν στην εξυπηρέτηση των κομματικών τους στόχων. Γι' αυτό και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μιλά για θεσμική εκτροπή.»