Ο Ολυμπιακός δεν είχε διάθεση να παίξει. Μπήκε και πάτησε τον Παναθηναϊκό έχοντας τη διαφορά σταθερά γύρω στους 20 πόντους (πήγε και 21 με 59-38 στ 29΄) και η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θα πρέπει να νιώθει και ικανοποιημένη που έχασε με μόνο με 14 πόντους. Με έναν εξωπραγματικό Μιλουτίνοφ που βγήκε και πάλι MVP αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 79-65 για την 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, πήγε στο 10-6 και βρίσκεται σταθερά στην 4η θέση της βαθμολογίας (μαζί με την Εφές) και ο Παναθηναϊκός πήγε στο 7-9 και είναι 11ος στη βαθμολογία.

Οι Πειραιώτες πήραν μάλιστα και την 10η νίκη τους στην Ευρωλίγκα απέναντι στον Παναθηναϊκό σε 15 αγώνες που έχουν δώσει.

«ΚΛΕΙΔΙ»: Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετική.

MVP: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε τα πάντα.

ΟΣΚΑΡ Β ΡΟΛΟΥ: Στους Παπανικολάου, Πρίντεζη, Στρέλνιεκς, Μάντζαρη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 23 πόντους από 2η ευκαιρία ο Ολυμπιακός.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Ο Αξέλ Τουπάν και ο Ζακ Λεντέι.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός, που ξεκίνησε με Μάντζαρη, Στρέλνιεκς, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, μπήκε συγκεντρωμένος στο παρκέ, με τον Παπανικολάου να ξεκινάει με τρίποντο και 2 κλεψίματα, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» στόχευαν συνεχώς τα μις ματς που δημιουργούνταν με τον Μιλουτίνοφ, ο οποίος με 2ο κάρφωμα έκανε το 9-4. Ο Σέρβος είχε κυριαρχήσει παντού, σε ριμπάουντ, σε επίθεση. Έκανε το 14-8, ενώ αύξησε ο Πρίντεζης από επιθετικό. Με την αλλαγή του ΜΙλουτίνοφ, ο Ολυμπιακός έχασε ριμπάουντ, ο Παναθηναϊκός κέρδισε 5 επιθετικά (είχε 7 ριμπάουντ σύνολο) και ο Μήτογλου κατάφερε και μείωσε σε 16-14 στο 1ο δεκάλεπτο.

Με τον Βεζένκοφ να ποστάρει τον Μήτογλου και τρίποντα τω Στρέλνιεκς, Τουπάν, ο Ολυμπιακός έκανε το 24-16 στα πρώτα της 2ης περιόδου, φτιάχνοντας με τους Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ κατά πολύ το ριμπάουντ. Ο Στρέλνιεκς, είχε μπει στο παιχνίδι, δεν απέφυγε το λάθος, αλλά ήταν πιο ενεργός, ενώ σταθερή ήταν η αξία του Παπανικολάου που έκλεψε για το 26-19. Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν σκληρή και αποτελεσματική αποφέροντας πόντους στον αιφνιδιασμό με τον Παπανικολάου αλλά και τρίποντα των Στρέλνιεκς και Γκος για το 36-21, με το επιμέρους του Ολυμπιακού να είναι στο 20-7. Ο Ολυμπιακός ήλεγχε απόλυτα το ματς και με τους Γκος και Μιλουτίνοφ με φόλοου στο τέλος της 2ης περιόδου έκανε το 41-25, έχοντας πάρει 13 πόντους από δεύτερη ευκαιρία (7 ο Παναθηναϊκός) και 9 σε αιφνιδιασμό.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αγριεμένοι στο 3ο δεκάλεπτο με τον Παπανικολάου να ευστοχεί σε τρίποντο, τον Πρίντεζη να παίζει καταπληκτικά τον Μήτογλου, τον Παπαπέτρου από την άλλη να σημαδεύει τα σίδερα και από ασίστ του Μιλουτίνοφ που έκανε τα πάντα ο Στρέλνιεκς από τα 6,75μ.ανεβασε στους 20 πόντους διαφορά (49-29). Ο Στρέλνιεκς με τρίποντο και ο Σπανούλης με τρίποντο και φάουλ έκαναν το 59-38 με τον Τόμας να μειώνει στη λήξη της 3ης περιόδου σε 59-40 (18-15 επιμέρους).

 
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπήκαν καλά στο 4ο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα 2-7 για να μειώσει σε 61-47, με τον Λεκαβίτσιους να παίρνει προσπάθειες πάνω του, ωστόσο Πρίντεζης και Στρέλνιεκς ισορρόπησαν αμέσως την κατάσταση με τον Μιλουτίνοφ ύστερα από αντιαθλητικό και τον Παπανικολάου με τρίποντο να κάνουν το 73-52. Η διαφορά έπεσε στη συνέχεια, με τον Ολυμπιακό να θέλει να καλύψει και τη διαφορά του πρώτου αγώνα που ήταν 13 πόντοι. Με 16΄΄ το σκορ ήταν 77-65 και ο Παππάς έκανε αντιαθλητικό στον Μιλουτίνοφ, με τον Σέρβο να κάνει με βολές το 79-65 και στη συνέχεια ο Σπανούλης, αφού έχασε την πρώτη έχασε και την δεύτερη εσκεμμένα, με 1.9 βέβαια να απομένει. Τελικό σκορ 79-65!

Τα Δεκάλεπτα: 16-14, 41-25, 59-40, 79-65.