Με παιδικά χαμόγελα πλημμύρισε το πρωί του Σαββάτου το Πασαλιμάνι, όπου πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, τα εγκαίνια της νέας παιδικής χαράς στην ανακαινισμένη πλατεία Κανάρη.


 
Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο πατέρας Ιωάννης από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.
 
Γονείς με παιδιά, βρέθηκαν από νωρίς στην πλατεία Κανάρη, διασκέδασαν στη νέα παιδική χαρά με σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια, ενώ μπήκαν στο ρυθμό του Καρναβαλιού και του κεφιού με μουσική, χορό, διαδραστικά παιχνίδια, δημιουργική απασχόληση, διαγωνισμούς, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους και πολλές ακόμα εκπλήξεις.


 
Παράλληλα οι Ακαδημίες Ταε Κβο Ντο, Kick Boxing και Capoeira του Ο.Σ.Φ.Π., έμαθαν στους μικρούς μας φίλους με την καθοδήγηση ειδικών,  τα μυστικά των αθλημάτων, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση. Ο εκπαιδευτικός Όμιλος "ΠΡΑΞΙΣ & ΠΡΑΞΕΙΣ" προσέφερε εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα παιδιά. 


 
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το site για τη σύγχρονη μητέρα 4moms.gr και ήταν προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Μώραλης, στην ομιλία του τόνισε:

"Καλημέρα σε όλους. Τα παιδιά περιμένουν να παίξουν και να διασκεδάσουν με δραστηριότητες και θα πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να παίξουν με τις δράσεις που έχουμε ετοιμάσει σήμερα. Είναι ευχάριστο σε μια πόλη να παραλαμβάνουμε μια κεντρική πλατεία, την πλατεία Κανάρη, η οποία στο πλαίσιο των αναπλάσεων ολοκληρώθηκε και είναι πλέον μια όμορφη πλατεία. Παράλληλα έχουμε και μια νέα παιδική χαρά στην πλατεία Κανάρη. Είναι κάτι που περιμένουν οι Πειραιώτες. Έχουμε ανάγκη ως πόλη τέτοιους χώρους, έχουμε ανάγκη πλατείες, παιδικές χαρές και γήπεδα. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, ότι παρά τα προβλήματα και την ταλαιπωρία που περνάει η πόλη με τα μεγάλα έργα,  του μετρό και του τραμ κυρίως,  αλλά και τα δημοτικά έργα, σιγά - σιγά θα ολοκληρώνονται και η πόλη θα "αναπνεύσει" και θα είναι ένας καλύτερος Πειραιάς.


 
Όπως είπα, παρά τα προβλήματα που η χώρα περνάει αλλά και η πόλη, διατηρώ την αισιοδοξία μου. Πρέπει όλοι να είμαστε αισιόδοξοι ότι η πόλη αλλάζει και σε δύο τρία χρόνια θα έχουμε έναν διαφορετικό Πειραιά, κοντά σε αυτόν που ονειρευόμαστε. Θα ήθελα να καλέσω και τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και τους πολίτες να προστατεύουμε αυτούς τους χώρους.

Δυστυχώς, οι πλατείες και οι παιδικές χαρές που είχαν γίνει κατά το παρελθόν,  σε πολύ μικρά χρονικά διαστήματα βανδαλίστηκαν ή καταστράφηκαν. Και οι υπηρεσίες του Δήμου, θα πρέπει να τις παρακολουθούν και να τις επιμελούνται καλύτερα, αλλά θα πρέπει και εμείς ως δημότες να υπερασπιζόμαστε και να προστατεύουμε αυτούς τους χώρους. Είναι απαράδεκτο μέσα σε δέκα ημέρες να είναι όλα τα παγκάκια στην ανακαινισμένη πλατεία Κανάρη, γραμμένα με συνθήματα. Είναι απαράδεκτο να φέρνουμε τους σκύλους μας - φιλόζωος είμαι - και να μην τους ελέγχουμε, ώστε να μην ενοχλούμε τους άλλους.
 
Θέλω να πω, πως η προστασία μιας πόλης αφορά σίγουρα τη Δημοτική Αρχή, αφορά όμως και τη συμπεριφορά όλων των δημοτών στην καθημερινότητά τους. Αν εμείς δεν παρκάρουμε και δεν κλείνουμε τις διαβάσεις των ΑμεΑ, αν προσέξουμε τη συμπεριφορά μας ως δημότες, δεν διπλοπαρκάρουμε, δεν ρυπαίνουμε την πόλη, σίγουρα και ο Δήμος, με τις περιορισμένες δυνατότητες, θα έχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν είναι ημέρα για γκρίνια, είναι ημέρα χαράς. Απλώς θεωρώ υποχρέωσή μου, κάθε φορά που εγκαινιάζουμε κάτι, πως  πρέπει να το λέμε.

Όπως οι δημότες στέλνουν τα μηνύματά τους στη Δημοτική Αρχή - και είναι χρέος τους και πρέπει να το κάνουν - έτσι και η Δημοτική Αρχή οφείλει να στέλνει τα δικά της μηνύματα προς τους δημότες. Αυτό αφορά όλους και πρώτον εμένα. Θα πρέπει να έχουμε αρμόζουσα συμπεριφορά, παιδεία, αγωγή και να προστατεύουμε την πόλη μας.
 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό που είναι πάντα κοντά μας σε όλα. Την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Πρόεδρο της και Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά, Βαγγέλη Μαρινάκη, γιατί κάλυψε τα κόστη των μικρών πραγμάτων που ετοιμάσαμε για σήμερα, την σύζυγο του Δημοτικού Συμβούλου Αντώνη Νικοπολίδη, Βάσω Στασινού και τις 4moms, γιατί πάντα βοηθούν τον Δήμο και προσφέρουν, τον εκπαιδευτικό Όμιλο "ΠΡΑΞΙΣ & ΠΡΑΞΕΙΣ", που είναι κοντά μας. Τη Φιλαρμονική του Δήμου που είναι πάντα μαζί μας και μας στηρίζει και όλους εσάς που βρεθήκατε σήμερα εδώ με κακό καιρό, αλλά τουλάχιστον κερδίσαμε τη μάχη της βροχής. Εύχομαι τα παιδιά  και οι πολίτες να χαίρονται και την πλατεία και την παιδική χαρά και να γίνουν και άλλοι τέτοιοι χώροι, ώστε να νιώθουμε παρά τα προβλήματα, ότι προσφέρουμε χαμόγελα και ζούμε καλύτερες και όμορφες στιγμές. Όπως έχω ξαναπεί, όταν χαμογελάνε τα παιδιά μας, χαμογελάμε και εμείς και αυτό είναι πολύ σημαντικό"
.
 
Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, έχουν ανοίξει για τα παιδιά του Πειραιά δώδεκα παιδικές χαρές στα εξής σημεία:

Πλατεία Καρπάθου, Πλατεία Μητρώου, ΗΣΑΠ, Πλατεία Τερψιθέας, Αγίου Κωνσταντίνου, Πάρκο Παπαδογιωργή, Πάρκο Σμυρλή, Αχαΐα Κλάους, Πλατεία C 130, Πάρκο Δηλαβέρη και στις οδούς Παλαμηδίου και Kαπετάν Γέρμα στα Μανιάτικα.
 
Στα εγκαίνια της παιδικής χαράς της πλατείας Κανάρη παραβρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, Γιώργος Δαβάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.: Αλέξανδρος Αργουδέλης, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, Κυριάκος Σιγαλάκος, Στέλιος Γαϊτανάρος, Γιάννης Μελάς, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, ταύρος Βοϊδονικόλας, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν., Σταυρούλα Αντωνάκου. Ο επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού "Πειραιάς Νέα Αρχή", Ιωσήφ Βουράκης. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Βασίλης Ταταρόπουλος, η Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, Λίνα Αθανασίου, Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.ά.