Δύο πλοία με περίπου 900 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, όπου η κατάσταση παραμένει ασφυκτική. Υπό τραγικές συνθήκες στα κτήρια που έχει διαθέσει ο Ο.Λ.Π. αλλά και στους υπαίθριους χώρους, διανυκτέρευσαν και πάλι περισσότερα από 3.000 άτομα που αρνούνται να μεταφερθούν σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας ανά την Ελλάδα.

Αν και χθες ξεκίνησε μια επιχείρηση ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μεταφερθούν στις κατασκηνώσεις του Αγίου Αντρέα στην Νέα Μάκρη, στο κέντρο φιλοξενίας στα Τρίκαλα και στη Λάρισα, εν τούτοις μόλις 700 επιβιβάστηκαν τελικά στα λεωφορεία που είχαν διατεθεί.

Αν και οι μεταφραστές προσπαθούσαν να τους πείσουν να μετακινηθούν προς πιο ασφαλείς δομές και καλύτερα εξοπλισμένες, οι περισσότεροι δεν θέλησαν να φύγουν από τον Πειραιά, πιστεύοντας ότι έτσι θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα και δεν θα φτάσουν ως εκεί που θέλουν, που για τους περισσότερους είναι η Γερμανία.

Στις 07:00 το πρωί έφτασαν στον Πειραιά 658 πρόσφυγες και μετανάστες από Χίο και Μυτιλήνη, ενώ αργότερα αναμένονται ακόμα 231 από τα νησιά.