Δυνατά έχει μπει στο «παιχνίδι» ο Γιώργος Πατούλης στην πορεία για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής και πριν από τις εορτές ανακοίνωσε τους πρώτους 50 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και παρουσιάσε το σχέδιό του για τη θωράκιση  Αττικής από τις φυσικές καταστροφές.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 36 άνδρες και 14 γυναίκες. Οι υποψήφιοι προέρχονται κυρίως από το χώρο της Αγοράς, της Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Πολιτισμού και του Αθλητισμού και καθώς και πρόσωπα που προέρχονται από την Κεντροαριστερά.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης σε δήλωσή του ανέφερε ότι οι υποψήφιοι καλύπτουν όλες τις περιοχές της  Αττικής, διαθέτουν ξεχωριστή αναφορά ο καθένας στις τοπικές τους κοινωνίες και  θα μεταφέρουν το πολιτικό μήνυμα της παράταξης σε όλη την Αττική.
Επιπλέον σε μία ειδική εκδήλωση στη Μάνδρα ο κ. Πατούλης παρουσίασε την 9μελή επιστημονική του ομάδα, αρμόδια για την κατάρτιση του Προγράμματος (Ανάπτυξη, προστασία Περιβάλλοντος,  Αστικές Παρεμβάσεις, Δημόσια Υγεία και Πρόληψη , Ενέργεια, Πολιτική Προστασία) καθώς και το σχέδιο για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας και τη θωράκιση της Αττικής από τις φυσικές καταστροφές.


Το συγκεκριμένο σχέδιο βασίζεται σε 12 επιμέρους άξονες με έμφαση στη σύνταξη επιχειρησιακού σχεδίου, τη δημιουργία βάσης δεδομένων, τα ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα,τις ασκήσεις ετοιμότητας σε κάθε Δήμο, την εγκατάσταση συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και τη διασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων από το Πράσινο Ταμείο, το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα Φιλόδημος.

πηγή: kalpi19.gr