Την εκτίμηση ότι ο απώτατο όριο για τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών είναι ο Μάιος του 2019, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αιτιολόγησε την εκτίμησή του λέγοντας οτι Αν φύγει ο Πάνος Καμμένος από την κυβέρνηση δεν υπάρχει άλλη "φόρμουλα" έτσι ώστε ο Αλέξης Τσίπρας να συνεχίσει να κυβερνά, εχοντας χασει επι της ουσιας τη δεδηλωμενη. Αναφορικά με τη διενέργεια εκλογών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την επιθυμία του να γίνουν οι εκλογές πριν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, "προκειμενου οι πολίτες να αποφασίσουν για το εθνικό θέμα" όπως είπε με νόημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε επίσης και το κενό που διαπιστώνεται στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας αφού όπως σημείωσε "επί της ουσίας δεν εχουμε υπουργό Εξωτερικών και υπουργος Αμυνας ειναι ο Πανος Καμμενος, ο οποίος μπροστά στο πολιτικό του τέλος δεν διστάζει πλέον να λεει ο,τι θέλει". Παράλληλα προανήγγειλε αλλαγές στην κομματική δομή ενόψει των εκλογών, λέγοντας ότι θα αποχωρήσουν γραμματείς από τις θέσεις τους για να κατέβουν στις εκλογές ενώ θα αναδιοργανωθεί και ο κομματικός μηχανισμός.