Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π., κα Κορίνα Λαουλάκου διένειμαν  σε παιδιά  και εφήβους ωφελούμενων οικογενειών της ΚΟ.Δ.Ε.Π.,  τα παιχνίδια και τα βιβλία που συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟ.Δ.Ε.Π. για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με την Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne D' Arc».

Η διανομή των παιχνιδιών και των βιβλίων πραγματοποιήθηκε σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne D' Arc». Μάλιστα, η  θεατρική ομάδα της Ελληνογαλλικής Σχολής, παρουσίασε θεατρική παράσταση για την αγάπη, την γενναιοδωρία και την προσφορά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, ανέφερε ότι τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που εκτός από αγάπη, ελπίδα και αισιοδοξία, εμπεριέχει και αλληλεγγύη, σημειώνοντας ότι  αν μπορεί να υπερηφανεύεται  για κάτι ως Δήμαρχος του Πειραιά,  είναι ότι  όλοι μαζί, ο Δήμος, η Περιφέρεια, οι εκκλησίες, τα σχολεία, οι ομάδες, ο Ολυμπιακός, έχουν δημιουργήσει με συνέργειες στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας. «Δεν μπορούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες και όλα τα προβλήματα, αλλά κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια με συνεργασίες. Έχω ξαναπεί ότι ζούμε στην εποχή των συνεργειών. Τα προβλήματα δεν λύνονται αν κανείς δουλεύει μόνος. Η ομαδική δουλειά είναι αυτή που μπορεί να φέρει καλά αποτελέσματα», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη σημαντική συνέργεια της ΚΟ.Δ.Ε.Π. με την  Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne D' Arc», να συγκεντρωθούν  παιχνίδια και βιβλία.  «Η συνέργεια ήταν επιτυχής,  ο κόσμος ανταποκρίθηκε και έφερε εκατοντάδες βιβλία και παιχνίδια και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Αυτό που χαρακτηρίζει τους Έλληνες παρά τις όποιες αδυναμίες μπορεί να έχουμε, είναι η ευαισθησία και όταν χρειαστεί, προσφέρουμε τη βοήθεια μας. Αυτό συμβαίνει και στον Πειραιά. Συμβαίνει τακτικά, δεν είναι η πρώτη φορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι 6.000 πρόσφυγες που έμειναν στο λιμάνι του Πειραιά για έξι μήνες. Επίσης στηρίζονται οι ωφελούμενοι της ΚΟ.Δ.Ε.Π, στηρίζονται συνάνθρωποι μας με χαμηλά εισοδήματα από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου», τόνισε ο κ. Μώραλης. Επιπλέον ανέφερε  το Υπνωτήριο  και το Ανοιχτό  Κέντρο Ημέρας  που λειτουργεί  σε  συνεργασία με την UNESCO Πειραιά και Νήσων στον Πύργο του Πειραιά «για τους ανθρώπους που δυστυχώς διαβιούν στον δρόμο και υπάρχουν στην πόλη και τη χώρα», ανέφερε ο κ. Δήμαρχος.

Υπογράμμισε ότι με αυτές τις ενέργειες, η Δημοτική Αρχή είναι ικανοποιημένη, αλλά δεν επαναπαύεται. «Χαρούμενοι θα είμαστε όταν δεν θα απαιτούνται τέτοιες ενέργειες. Δεν  θα απαιτούνται συνέργειες για να πάρει ένα παιδί ένα παιχνίδι ή ένα βιβλίο, για να έχει στέγη και φαγητό ένας άνθρωπος. Απλώς είμαστε ικανοποιημένοι τουλάχιστον τώρα που μπορούμε και ανταποκρινόμαστε σ΄ αυτές τις απαιτήσεις και αυτά τα προβλήματα», τόνισε ο Δήμαρχος και συνεχάρη την  Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne D' Arc» και την  ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Ευχήθηκε στα παιδιά και στους γονείς ό,τι καλύτερο, με υγεία για να  μπορούμε – όπως είπε -  να παλεύουμε τα όποια προβλήματα. Όλοι έχουμε προβλήματα, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο.

Ευχήθηκε καλή χρονιά, με την ελπίδα η  νέα χρονιά να είναι καλύτερη και για τη χώρα.  «Για την πόλη του Πειραιά είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια καλύτερη χρονιά.  Ελπίζω να είναι καλύτερη και για τη χώρα και μακάρι να γίνουν πολλές  ανάλογες ενέργειες και να βοηθάμε περισσότερο τους συνανθρώπους μας και περισσότερα παιδιά», κατέληξε ο κ. Μώραλης.

Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου, ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλές γιορτές. Τόνισε ότι η  συνεργασία της ΚΟ.Δ.Ε.Π. με τους ανθρώπους της «Jeanne D' Arc», ήταν άριστη, τόσο κατά την προετοιμασία της εκδήλωσης, όσο και κατά τη διάρκειά της και τους ευχαρίστησε γι αυτό. Ανέφερε ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί, τονίζοντας: «Εύχομαι πολύ σύντομα να εκλείψουν οι λόγοι για τους οποίους κάνουμε αυτήν την εκδήλωση και να κάνουμε μόνο  εκδηλώσεις  που θα δίνουν χαρά και θα διασκεδάζουν».

Ο Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής «Jeanne D' Arc» κ.  Θεόφιλος  Γεωργούσης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Μώραλη και την Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Λαουλάκου για τη συνεργασία και  διαβεβαίωσε ότι η «Jeanne D' Arc» θα είναι πάντα δίπλα  τους σε κάθε δράση. Ευχήθηκε επίσης καλές γιορτές με υγεία.