Η Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ με την παρουσία πλήθους πιστών.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και την Λιτάνευση ο υποψήφιος περιφερειάρχης επισκέφθηκε το χώρο που έγινε η ορκωμοσία του  Ι. Καποδίστρια και είδε από κοντά το Ιερό Ευαγγέλιο στο οποίο ορκίστηκε το 1828.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης είχε συνάντηση με το δήμαρχο του νησιού Δημήτρη Μούρτζη, εκπροσώπους φορέων και με κατοίκους.

Ο Γ. Πατούλης αφού άκουσε τα προβλήματα  που υπάρχουν στο νησί, επισήμανε ότι «τόσο η Αίγινα, όσο και όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού είναι πανέμορφα και έχουν  τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης».

Ωστόσο όπως διαπίστωσε τα νησιά και οι κάτοικοι τους έχουν εγκαταλειφτεί από την Περιφέρεια Αττικής: «Τα νησιά του Αργοσαρωνικού έχουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και μπορούν να αποτελέσουν πηγή δημιουργίας αρκεί να τους δοθούν τα κατάλληλα αναπτυξιακά και χρηματοδοτικά εργαλεία.  Η Αττική έχει ανάγκη από μια αναπτυξιακή επανεκκίνηση από μία Νέα Αρχή», σημείωσε και πρόσθεσε: «Μαζί με τους πολίτες και τους φορείς θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη η οποία θα επιτρέψει στους κατοίκους και τους νέους ανθρώπους να παραμείνουν στο τόπο τους».

 

 

Πηγή: kalpi19.gr