Στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των Βρεφονηπιακών Σταθμών (2ου  και 3ου) στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Σινεάκ», παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Οι λιλιπούτειοι Πειραιώτες  μέσα από τις παιδικές τους παραστάσεις με θέματα: «Τα στολίδια του δέντρου ζωντανεύουν και χορεύουν» και «Το μικρό ελατάκι», έστειλαν μηνύματα αγάπης, ειρήνης, ελπίδας και αλληλεγγύης και εισέπραξαν το πιο θερμό χειροκρότημα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος προσφέρθηκαν σε όλα τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών δωροεπιταγές, για αγορά παιχνιδιών από γνωστό κατάστημα, προσφορά του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του,  συνεχάρη τόσο τα παιδιά για τις όμορφες χριστουγεννιάτικες παραστάσεις τους, όσο και το προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών για την καλή δουλειά που κάνουν.  Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι οι εργαζόμενοι των Σταθμών με την εργασία και τη διάθεσή τους καλύπτουν τυχόν αδυναμίες του Δήμου και συνεχάρη την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο κα Ζηλάκου που μαζί με τη Διευθύντρια  κα Βασίλαινα  κάνουν μια εξαιρετική δουλειά.  «Όπως έχω ξαναπεί υπάρχουν αδυναμίες, τις γνωρίζουμε και παλεύουμε για να τις επιλύσουμε. Δεν τα καταφέρνουμε πάντα, αλλά δουλεύουμε συστηματικά για την επίλυση των προβλημάτων. Στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς έχουμε καλό αποτέλεσμα, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν και οφείλεται κυρίως στο ανθρώπινο δυναμικό είτε είναι αιρετοί είτε είναι εργαζόμενοι», επεσήμανε ο Δήμαρχος.  Αναφερόμενος στις δωροεπιταγές που δίνονται στα παιδιά σε συνεργασία με  τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς,  ο κ. Μώραλης τόνισε: «Είναι  το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως Δήμος με  αυτή τη συνεργασία. Δίνουμε στα παιδιά δωροεπιταγές για να πάρουν δώρα». Τέλος, ευχήθηκε  χρόνια πολλά, καλή χρονιά και υγεία, επισημαίνοντας ότι «για την πόλη μας, κάθε χρονιά, θα είναι καλύτερη».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία  Ζηλάκου, στον χαιρετισμό της, αφού  ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα στους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε  τους γονείς που εμπιστεύονται καθημερινά τα παιδιά τους στους Σταθμούς και ιδιαίτερα τα παιδιά - που όπως είπε – δίνουν χαρά, ζωή και  αισιοδοξία, ομορφαίνοντας και χρωματίζοντας τις Άγιες Ημέρες. Επιπλέον, η κα Ζηλάκου ευχαρίστησε το διοικητικό, εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό των  Σταθμών, που συμμετείχαν στην υλοποίηση των χριστουγεννιάτικων γιορτών, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.   Τέλος, ευχαρίστησε  θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη  Μώραλη,  ο οποίος και αυτήν την χρονιά εξασφάλισε – όπως επεσήμανε - ένα πολύ καλό δώρο για τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Τις δωροεπιταγές προσέφεραν στα παιδιά ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,  η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία  Ζηλάκου και ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου ψυχαγώγησε με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες μικρούς και μεγάλους.