Πυρά κατά του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Ο κ. Καμμένος θα έπρεπε αντί να κρύβεται για άλλη μία φορά πίσω από την υπουργική ασυλία να έρθει στο δικαστήριο κ να αντιμετωπίσει αυτόν που έχει θίξει. Αλλά ο κ. Καμμένος πάντα έτσι ήταν. Κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιέμαι τι θα κάνουν, που λένε κάθε μέρα ότι είναι κατά ασυλίας» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αναφερόμενη στην βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΙ και στο παλαιότερο tweet του υπουργού Άμυνας, τόνισε: «Δεν είναι δυνατόν να λες ότι κάποιος δεν ανατίναξε αυτόν. Είσαι γραφικός; Είσαι γελοίος; Ό,τι θέλετε. Έχεις ένα αξίωμα οφείλεις να σέβεσαι αυτό που λες.»

Η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ότι ευτελίζουν τους θεσμούς. «Εγώ χρόνια λέω η Δημοκρατία είναι ένα λουλούδι που θέλει συνεχές νερό, δεν θα επιβιώσει μ όλες τις συνθήκες. Όταν ευτελίζεις τη Δημοκρατία καθημερινά, όταν τον ευτελίζεις τη Δικαιοσύνη, προαναγγέλλεις ως πρωθυπουργός δικαστικές αποφάσεις, όταν κάνεις την καρισκατούρα του νόμου Παππά, όταν έχεις την ΕΡΤ ένα άθλιο φερέφωνο. Όταν φτάνουμε σε αυτό το βαθμό ευτελισμού του θεσμού; Σε ποιες χώρες συμβαίνει αυτό; Στην Τουρκία, στην Ουγγαρία, που έχουν αυταρχικά καθεστώτα, στη σημερινή Αμερική, όπου στοχοποιεί μέσα ενημέρωσης. 
Στην Αμερική υπάρχει ο έλεγχος. Η Δημοκρατία λειτουργεί στην Αμερική. Και ο Τραμπ μπορεί να σκούζει, αλλά απαντούν οι θεσμοί. Απαντά το κογκρέσο. Εδώ τους θεσμούς έχει προσπαθήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ να ευτελίσουν και να μειώσουν. Αυτή η δημοκρατία που στήθηκε από το 1974, σήμερα για πρώτη φορά έχει να αντιμετωπίσει φασιστοειδείς λογικές. Από τα αριστερά. Η λογική του ή εμείς ή κανείς, η λογική του άμα μου κάνεις κριτική η λογική του εγώ θα σε λιώσω, η λογική της λεκτικής βίας, ο δημόσιος λόγος χρήζει σεβασμού».

 

«Δεν με βρίσκει σύμφωνη ποτέ η λογική των εμπάργο, προτιμώ να έχω 10 απέναντί μου» τόνισε αναφερόμενη στο εμπάργκο των βουλετών του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ, συμπληρώνοντας ότι την ημέρα της επίθεσης στον ΣΚΑΙ όφειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, να δηλώσει ότι αυτό αίρεται.

Η βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι το κεκτημένο των προηγούμενων ετών στην πάταξη της τρομοκρατίας έχει πλέον -με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- ακυρωθεί. Θύμισε τη σύμπνοια των πολιτικών δυνάμεων πριν από 15 και πλέον χρόνια, που τελικά οδήγησε στην εξάρθρωση της 17Ν.