Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα και με μια πολύ συγκινητική εκδήλωση, ο Δήμος Κορυδαλλού και η εθελοντική οργάνωση «Ανάσα Ζωής Κορυδαλλού», στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου, τίμησαν την εθελοντική οργάνωση «Η Κιβωτός του Κόσμου», που συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια ζωής.

Για τρίτη χρονιά, η «Ανάσα Ζωής», η εθελοντική οργάνωση του Δήμου και τα μέλη της, αφού στόλισαν το «Δέντρο των Ευχών» έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης, προσφοράς και ελπίδας , όπως κάνουν καθημερινά πράξη με την παρουσία τους στην πόλη.  

Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην δυναμική και πολύτιμη παρουσία των εθελοντριών της «Ανάσας Ζωής» στον Κορυδαλλό και ευχαρίστησε για την στήριξη στο σημαντικό έργο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και όσων έχουν ανάγκη. Τιμώντας το σημαντικό έργο της «Κιβωτού του Κόσμου», ο Δήμαρχος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ότι, με την προσφορά της, χωρίς διακρίσεις εθνικότητας ή θρησκείας, έθεσε νέες βάσεις σε αυτό που κάποτε ονομαζόταν «φιλανθρωπία»: Έβαλε βάσεις ουσιαστικής αλληλεγγύης και αδελφικής αγάπης. 

Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης η Αντιπρόεδρος της «Ανάσας Ζωής» Ευγενία Μπατμάνογλου, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του έργου της οργάνωσης με την υλική και ηθική στήριξη κοινωνικά   ευπαθών   ομάδων   του   Κορυδαλλού,  σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και άλλες εθελοντικές συλλογικότητες της περιοχής.

Την οργάνωση «Η Κιβωτός του Κόσμου» και τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου εκπροσώπησε η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, η οποία ευχαρίστησε τον Δήμο Κορυδαλλού για την τιμή και την οργάνωση «Ανάσα Ζωής» για την πολύχρονη υποστήριξη της στο έργο της Κιβωτού,  υπογραμμίζοντας την εξαιρετική συνεργασία των δύο φορέων. Όπως ανέφερε η κα Γεωργαντή, η «Κιβωτός» σήμερα στηρίζει 400 παιδιά, ενώ έχει δημιουργήσει υποδομές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ακολούθησε μια μουσική πανδαισία, αφού η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πλημμύρισε από τους ήχους, τη μουσική και τις εξαιρετικές φωνές της Παιδικής Χορωδίας της Κιβωτού και της Μικτής Τετράφωνης Χορωδίας του Δήμου, υπό της διεύθυνση της μαέστρου Ελένης Κασάροβα.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ανάμεσα τους ο Πρόεδρος και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.