Η πίστη είναι μεγάλη υπόθεση. Στο ποδόσφαιρο όταν είναι για ένα αποτέλεσμα βασίζεται στις ικανότητες και της δυνατότητες μιας ομάδας. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Και δεν ήταν θαύμα αυτό που έγινε στο Καραϊσκάκη το βράδυ της Πέμπτης. Ήταν μια επική εμφάνιση από τον Ολυμπιακό. Κόντρα στη μεγάλη Μίλαν των 500.000.000 ευρώ σε ό,τι αφορά τη χρηματιστηριακή της αξίας. Ο Θρύλος την Ελλάδα νίκησε με 3-1 τους «ροσονέρι» και πέρασε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Μια «χρυσή» σελίδα στην ιστορία της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας είναι αυτό που έγινε απόψε. Και θα μείνει στην ιστορία. Ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Μίλαν. Δεν είναι πια θαύμα, είναι γεγονός. Δίκαιο 100% αυτό που έγινε και ο Θρύλος για άλλη μια χρονιά θα συνεχίσει και μετά τις γιορτές στην Ευρώπη. Πλέον ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας που συνεχίζει να γράφει ιστορία και να εκπροσωπεί επάξια τη χώρα μας εκτός συνόρων.

Εντυπωσιακή εκκίνηση

Η... έκπληξη του Πέδρο Μαρτίνς ήταν η επιλογή του Φετφατζίδη για την αρχική ενδεκάδα. Όμως σε ό,τι αφορά την ποδοσφαιρική λογική ήταν σωστή κίνηση. Διότι με τα προβλήματα που υπήρχαν από τραυματισμούς, δεν υπήρχε κάποιος άλλος να αγωνιστεί. Και το ματς θα μπορούσε να ξεκινήσει κάτι παραπάνω από ιδανικά. Στο 12'' ο Γκερέρο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Ρέινα.

Ο ρυθμός στο ματς ήταν υψηλός, αλλά ο Ολυμπιακός στέκονταν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο. Η εξέδρα έδινε μεγάλη ώθηση στους «ερυθρόλευκους» που έδειχναν πώς το πίστευαν. Κόντρα στη μεγάλη Μίλαν των επτά Τσάμπιονς Λιγκ, οι Πειραιώτες στέκονταν μια χαρά. Κι έβγαλαν το πρώτο ημίχρονο χωρίς μεν να πετύχουν τον πρώτο στόχο του, να βάλουν ένα γκολ, αλλά αυτό που δεν ήρθε. Με το ημίχρονο να τελειώνει ισόπαλο χωρίς τέρματα. Αλλά δεν είχε καμία ουσία γιατί το καλό το άφησαν οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς για το δεύτερο.