Δεν μπορούσε να το χάσει. Με τέτοια ψυχή, με τέτοιον κόσμο στο πλευρό του. Έπαιζε «τελικό» και δεν θα πουλούσε εύκολα το τομάρι του. Ακόμα και όταν η Εφές έδειξε να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα, ο Ολυμπιακός δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Έδωσε τα πάντα, έβγαλε παίκτες που βγήκαν μπροστά σε άμυνα και επίθεση και πήρε μία σημαντική και άκρως κομβική νίκη. Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Εφές με 88-81, πήγε στο 7-5 στη βαθμολογία και συνεχίζει…

«ΚΛΕΙΔΙ»: Η άμυνα που έπαιξε μετά το 66-73 στην αρχή της 4ης περιόδου. Έδωσε μάχες, κέρδισε ριμπάουντ, έκλεψε μπάλες και στην επίθεση είχε την συγκέντρωση και το μυαλό να απειλήσει με διαφορετικούς παίκτες και τρόπους.

MVP: Ο Αξέλ Τουπάν. Ο Γάλλος είχε 19 πόντους με 4/6 τρίποντα.

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Σε Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς, Λεντέι και Σπανούλη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 13 πόντους από δεύτερη ευκαιρία πήρε ο Ολυμπιακός και είχε 10/28 τρίποντα.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Ο Γκος ενώ ξεκίνησε καλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια και είχε θέματα στην άμυνα.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός, που ξεκίνησε 5άδα με τους Γκος, Στρέλνιεκς, Βεζένκοφ, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, μπήκε στο ματς δυνατά και με ένταση, προηγούμενος με 10-2, με τους Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη και Στρέλνιεκς να σκοράρουν αλλά και τον Γκος να πατάει καλά οργανωτικά. Ο Αταμάν όχι απλά πήρε τάιμ άουτ αλλά άλλαξε και τους… 5 της αρχικής 5άδας. Ο Μιλουτίνοφ και ο Πρίντεζης κτύπαγαν τον Μότουμ (14 πόντους οι δυο τους) για το 16-4, ενώ ο Παπανικολάου στη συνέχεια με τρίποντο αλλά και στον αιφνιδιασμό ανέβασε στο 21-8. Έτρεξε ο Ολυμπιακός πολύ, η άμυνα με αλλαγές δούλευε, έφαγε κάποια καλάθια από ριμπάουντ που έχασε και το 1ο δεκάλεπτο έκλεισε με 25-12.

Η Εφές φυσικά και θα αντιδρούσε. Μπήκε δυνατά στο 2ο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό να κάνει… νερά. Λάθη και χαμένες ευκαιρίες στην επίθεση όταν στον αντίποδα Μόερμαν και Λάρκιν με τρίποντα αλλά και Ντάνστον-Άντερσον από μέσα έκαναν το 27-24, με το επιμέρους να είναι στο 2-12.

Ο Λεντέι είχε μερίδιο σε αυτό, έβαλε ένα τρίποντο, αλλά αμυντικά δεν ήταν καλός και Λάρκιν, Μόερμαν με τρίποντα έκαναν το 32-30. Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση στη συνέχεια, βοήθησε πολύ και η είσοδος του Μιλουτίνοφ στο παρκέ, αλλά και του Τουπάν. Ο Γάλλος με τον Γκος «απάντησαν» από τα 6.75μ. για το 40-32, ενώ ο Τουπάν συνέχισε για το 48-41 φτάνοντας τους 9 πόντους στο 2ο δεκάλεπτο. Ο Μίτσιτς ήταν και πάλι βέβαια σε καλή βραδιά, είχε φτάσει τους 12 πόντους και μείωσε εκ νέου σε 48-44, με την Εφές να έχει βάλει 34 πόντους στον Ολυμπιακό στο 2ομέρος (6/13 τρίποντα) και να κλείνει το πρώτο μέρος με 48-46 τελικά, με τον Λάρκιν να ευστοχεί στη λήξη του χρόνου.

Η Εφές μπήκε και στο 3ο δεκάλεπτο πολύ καλά, ξεκίνησε με ένα επιμέρους σκορ 2-9, με τον Ολυμπιακό για πάνω από 4 λεπτά να μην έχει πετύχει καλάθι εντός παιδιάς. Η άμυνα με δίδυμο Μόερμαν-Ντάνστον στους ψηλούς είχε αποδώσει σε Πρίντεζη-Μιλουτίνοφ ενώ οι εκτελέσεις ήταν κακές. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι, με τους Λάρκιν και Μίτσιτς είχαν λύσεις, ο Παπανικολάου δεν στέκονταν καλά στην άμυνα για να κάνουν το 50-55. Ο Μιλουτίμοφ έσπασε τον γόρδιο δεσμό στην επίθεση, πέτυχε και ντράιβ ο Σπανούλης αλλά Μόερμαν και Μίτσιτς (από τα 10 μέτρα) ευστόχησαν σε τρίποντα για το 55-61. Ο κόσμος ξεσηκώθηκε, ο Ολυμπιακός είχε το μομέντουμ και με τους Μιλουτίνοφ και στη συνέχεια τους Λεντέι και Παπανικολάου με τρίποντα, έφερε το ματς στα ίσα με 65-65, με τον Μίτσιτς (20 πόντους) να ευστοχεί και πάλι από την κορυφή για το 65-68 (17-22 επιμέρους) της 3ης περιόδου.

Ο Λάρκιν πέρασε και πάλι τον Σπανούλη, ο Σίμον με τρίποντο έκανε το 66-73 στην εκκίνηση της 4ηςπεριόδου, αλλά ο Ολυμπιακός με τον κόσμο του να μετατρέπει το ΣΕΦ σε πραγματική έδρα έτρεξε ένα σερί 8-0 (με τον Πρίντεζη και τρίποντα των Σπανούη, Τουπάν) για να περάσει μπροστά με 74-73.

Ο Μιλουτίνοφ κέρδιζε κατοχές, έπαιρνε επιθετικά ριμπάουντ, το ίδιο και ο Τουπάν, ενώ Σπανούλης με ντράιβ και ο Γάλλος με τρίποντο (17 πόντους) έκαναν το 79-77. Ο Μίτσιτς ήταν σε εκπληκτική βραδιά και… κάρφωσε μπροστά στον Λεντέι για το 79-79 με 3 λεπτά για τη λήξη. Ο Ολυμπιακός με τον Τουπάν και κάρφωμα του Λεντέι μετά από ασίστ του Στρέλνιεκς έκανε το 83-79 στο 38΄, ο Σίμον έβαλε μία βολή στο 1.20΄΄, ο Πρίντεζης αστόχησε, κλέψανε τη μπάλα και στα 18΄΄ο Στρέλνιεκς με δύο βολές έκανε το 85-80. Στα 16΄΄ ο Άντερσον έχασε μία βολή και στα 14΄΄ το ίδιο ο Σπανούλης (86-81). Αστόχησε ο Λάρκιν και ο Πρίντεζης στον αιφνιδιασμό έκανε το 88-81 που ήταν και το τελικό σκορ.

Τα Δεκάλεπτα: 25-12, 48-46, 65-68, 88-81.