Με συντριπτική πλειοψηφία, που ξεπέρασε το 80%,  υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός για το 2019 του Δήμου Κορυδαλλού. Η έγκριση του νέου προϋπολογισμού με το εντυπωσιακό αυτό ποσοστό, καταδεικνύει τον ρεαλισμό και την αξιοπιστία των στοιχείων του.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης δεν έκρυψε την ικανοποίησή  του για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: «Είμαι υπερήφανος για το συντελεσθέν έργο της δημοτικής αρχής. Μέσα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, με περικοπές πάνω από 60% για την αυτοδιοίκηση, εξυγιάναμε οικονομικά τον Δήμο και δημιουργούμε υποδομές, τις οποίες περίμεναν οι δημότες πάνω από 30 χρόνια. Ο προϋπολογισμός διασφαλίζει οικονομική και κοινωνική σταθερότητα και ενισχύει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Όλα αυτά και άλλα που προγραμματίζονται, σηματοδοτούν την πορεία προς το μέλλον της πόλης μας. Ο Δήμος Κορυδαλλού δεν οφείλει σε τρίτους ούτε ένα ευρώ, ενώ έχει δημιουργήσει και πλεόνασμα. Αυτό μας δίνει πλέον την δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε περισσότερο στα έργα βελτίωσης της καθημερινότητας, ιεραρχώντας με σύνεση τις ανάγκες της πόλης και θέτοντας προτεραιότητες. Γιατί, όσο είμαι Δήμαρχος, δεν θα επιτρέψω να επιστρέψουμε στην εποχή της υπερχρέωσης του Δήμου. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους, συνεργάτες μας στη διοίκηση του Δήμου  για την πολυσχιδή και ενίοτε δύσκολη αποστολή ανακούφισης των συμπολιτών μας και βελτίωσης της καθημερινότητας τους. Η σχεδόν ομόφωνη υπερψήφιση του προϋπολογισμού και από παρατάξεις της αντιπολίτευσης, παρά την κριτική και τις επιμέρους διαφοροποιήσεις  τις οποίες κατανοούμε και σεβόμαστε,  επιβεβαιώνει τον στόχο μας: Να συνεχίσουμε την προσπάθεια με ευθύνη, ανταποκρινόμενοι στη βούληση του Κορυδαλλιώτικου λαού».

Με κοινωνικό πρόσημο ο νέος προϋπολογισμός

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρέας Καπιτσίνος παρουσιάζοντας το τελικό σχέδιο, τόνισε ότι παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, ο προϋπολογισμός του 2019 έχει έντονο κοινωνικό πρόσημο, αυξάνοντας σημαντικά τις δαπάνες των παρεχομένων κοινωνικών υπηρεσιών, ενώ υπενθύμισε ότι καταργήθηκαν τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς και μειώθηκαν κατά 50% τα ανταποδοτικά τέλη για τους τρίτεκνους και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. 

Επίσης, τη νέα χρονιά προγραμματίζονται προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στους τομείς  καθαριότητας, πρασίνου, στην Τεχνική Υπηρεσία, καθώς και η επαναλειτουργία και στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας, μέσω του προγράμματος κινητικότητας.

Όσον αφορά στην καθαριότητα και στον μηχανολογικό εξοπλισμό προγραμματίζεται η αγορά ενός νέου απορριμματοφόρου και δύο μίνι λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των δημοτών από και προς το νέο σταθμό του Μετρό, στην πλατεία Ελευθερίας.

Τέλος, ο νέος προϋπολογισμός υποστηρίζει πολιτικές, που αφορούν στην παιδεία, στον αθλητισμό, στον  πολιτισμό και διασφαλίζει την εκτέλεση έργων και υποδομών προς όφελος  των δημοτών.