Ο Δήμος Ύδρας μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ύδρας (Κ.Ε.Δ.Υ.) οργανώνει για τις γιορτές μια σειρά αξιόλογων εκδηλώσεων για τα παιδιά της Ύδρας.

Επίσης, φέτος με τη συμμετοχή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας, θα μοιραστούν δώρα στα παιδιά από τους σπουδαστές και τους αξιωματικούς της ΑΕΝ.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στους χώρους του Εργαστηρίου Τέχνης και Λόγου Ύδρας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο έρχεται η παράσταση «Τα κάλαντα του Καραγκιόζη», μια παραδοσιακή παράσταση του θεάτρου σκιών. Υπόθεση: Παραμονή Πρωτοχρονιάς... Ο Καραγκιόζης, μαζί με τα παιδιά του, βάζουν στόχο, κανένα παιδί της πολιτείας, να μη μείνει χωρίς φαγητό και Πρωτοχρονιάτικο δώρο. Ο λαϊκός μας ήρωας, μαζί με το Σιορ Διονύσιο, το Σταύρακα, το Μορφονιό, το Μπαρμπαγιώργο καθώς και όλο τον υπόλοιπο θίασο, γίνονται μια αγκαλιά και τραγουδούν τα κάλαντα, σε κάθε γωνιά της πόλης, για να μαζέψουν χρήματα και να ζεστάνουν τις καρδιές όλων των μικρών φίλων.

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 17:00, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας θα προβληθεί παιδική ταινία με τίτλο «coco», στο χώρο του Γυμναστηρίου του Γυμνασίου-Λυκείου Ύδρας.

Την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στην αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Μια χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι» από το ομώνυμο παραμύθι του Υδραίου συγγραφέα Χρήστου Δασκαλάκη. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την χαρά να παρακολουθήσουν την παράσταση στις 11:00 το πρωί και όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι του νησιού στις 19:30 το απόγευμα.

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στο λιμάνι της Ύδρας, ο Δήμος σε συνεργασία με την μπάντα του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας, θα πραγματοποιήσει μουσική γιορτινή εκδήλωση, με μπουφέ από πλούσια, παραδοσιακά εδέσματα και θα μοιραστούν τα δώρα σε όλα τα παιδιά της Ύδρας, από τους αυριανούς καπετάνιους της Α.Ε.Ν και τους αξιωματικούς της.

Την Τρίτη 1 Ιανουαρίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμος Ύδρας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του μαζί με όλους τους πολίτες του νησιού και τις αρχές του τόπου.