Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά, με τη συμμετοχή των πολιτειακών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, της Δημοτικής Αρχής, της ηγεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής  και πλήθους κόσμου.

Μετά τη θεία λειτουργία, ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στο κέντρο της πόλης, συγχοροστατούντων: του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ.κ. Νικολάου και Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε πως πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο εορτασμός του πολιούχου του Πειραιά Αγίου Σπυρίδωνα, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς, των Μητροπολιτών Φθιώτιδος και Αλεξανδρουπόλεως, των πολιτειακών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε πως ο Πειραιάς τίμησε τον Άγιο Σπυρίδωνα και πως είναι μια ημέρα γιορτής για την πόλη. Επιπλέον επεσήμανε πως οι Πειραιώτες συμμετείχαν στον εορτασμό, τιμώντας τον πολιούχο της πόλης. Ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε επίσης πως η λιτάνευση της εικόνας έγινε με σεμνότητα και μεγαλοπρέπεια, επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό να διατηρούμε τις παραδόσεις μας.  

 

Στον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνα παρευρέθηκαν:

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης, ο οποίος εκπροσώπησε  την κυβέρνηση.

Η Βουλευτής κα Ελένη Σταματάκη, η οποία εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων.

Οι Βουλευτές κ.κ.: Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Τραγάκης,  Δημήτρης Καμμένος και κα Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Οι πρώην Βουλευτές κ.κ.: Παναγιώτης Μελάς και Δημήτρης Καρύδης. 

Ο κ. Σπύρος Σπυρίδων, μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης.

Οι Αντιδήμαρχοι: κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κ.κ. Στέλιος  Γαϊτανάρος, Κυριάκος Σιγαλάκος, Σταύρος Βοϊδονικόλας, Αλέξανδρος Αργουδέλης, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, Γιάννης Μελάς. Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Αγραπίδης. Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου. Ο Δημοτικός  Σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος. Οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων: Β΄ κα  Ευαγγελία Αθανασίου και Ε΄ κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας.

Ο Επίτιμος Πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος.

Περιφερειακοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι. Εκπρόσωποι των στρατιωτικών και δικαστικών αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής. Εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης και πλήθους κόσμου. 

Στη διάρκεια της λιτάνευσης της εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνα παιάνιζαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά και η Μπάντα του Λιμενικού Σώματος. 

--