Ομολογουμένως έχει μπερδευτεί ο κόσμος του μεγάλου λιμανιού με τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά Νίκο Μπελαβίλα, ο οποίος τη μία δηλώνει αγνός Ολυμπιακός και εσχάτως... ουδέτερος. 

Στην πρώτη του ραδιοφωνική συνέντευξη, ο εκλεκτός της Κουμουνδούρου για τον Δήμο Πειραιά (αφού έπαιξε το όνομά του για την Αθήνα βέβαια), η οποία δόθηκε μάλιστα στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, το Κόκκινο, εμφανίστηκε ως... βέρος Πειραιώτης και Ολυμπιακός από τα γεννοφάσκια του. 

"Γεννήθηκα πάνω από την παλιά λέσχη του Ολυμπιακού στον Πειραιά, έμαθα μπάλα εκεί μέσα. Κομμένη η πλάκα με τον Ολυμπιακό, Ολυμπιακοί είμαστε πάρα πολλοί από εμάς. Άλλος είναι ο Ολυμπιακός που ξέρουμε και θέλουμε" είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μπελαβίλας.

Από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα (11 Δεκεμβρίου) μάλλον άλλαξε άποψη και από το "κομμένη η πλάκα με τον Ολυμπιακό" φτάσαμε στο "είμαι ένας ουδέτερος φίλαθλος, ήμουν Ολυμπιακός στα νιάτα μου".

Συγκεκριμένα μιλώντας στην ΕΡΤ3 είπε χαρακτηριστικά: "Επιχειρείται στον Πειραιά, από κέντρα που δεν έχουν σχέση με μας, να εμφανιστεί μια αντίθεση και μια επιθετικότητα δική μου στον Ολυμπιακό. Δεν θα το ακούσετε ποτέ από μενα αυτό. Σας είπα είμαι ένας ουδέτερος φίλαθλος, ήμουν Ολυμπιακός στα νιάτα μου, συνεχίζω να βλέπω, χωρίς να είμαι χούλιγκαν στην κερκίδα, είμαι αρκετά μεγάλος για να το κάνω".

Τελικά είναι Ολυμπιακός ο Νίκος Μπελαβίλας και να "κοπεί η πλάκα" ή είναι ουδέτερος;

Μπέρδεψε ο Νίκος Μπελαβίλας. Λέτε να έγινε αυτό επειδή η πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ήταν σε κανάλι της βόρειας Ελλάδας; Λέτε όντως να έγινε ουδέτερος μέσα σε 16 μέρες;

Όπως έλεγαν πάντως οι παλιοί Πειραιώτες «κόμμα μπορεί να αλλάξουμε, ομάδα ποτέ»...