Περισσότερα από τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο δήμος Πειραιά ανακοίνωσε ότι παραχωρεί το ακίνητο της πρώην «Ραλλείου», στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να δημιουργηθεί στο σημείο, το νέο δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.

Από τότε ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή με αποτέλεσμα η υπομονή του δημάρχου Πειραιά και πολλών δημοτικών συμβούλων να έχει εξαντληθεί, γεγονός που έχει οδηγήσει στο να τεθεί και θέμα άρσης της παραχώρησης, αλλά και ακύρωσης του όλου εγχειρήματος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης είπε ότι θα δώσει μια τελευταία παράταση μέχρι τον Μάρτιου του 2019, προκειμένου να έχει μπει το νερό στο αυλάκι και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών.

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τα επόμενα βήματα που απομένουν μέχρι την σύναψη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δημοσίου- ΤΑΧΔΙΚ και δήμου Πειραιά, που θα σημάνει και την οριστική διευθέτηση του θέματος, μίλησε στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Κ. Πετούση & Ν. Παρασκευά, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου της πόλης Γιώργος Σταματογιάννης.

Αύριο (Τρίτη) το πρωί -όπως είπε- θα πραγματοποιηθεί η συνάντησή του με την πρόεδρο του ελεγκτικού συνεδρίου, εκτιμώντας ότι μέχρι τον Φεβρουάριο μπορεί να επιτευχθεί η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης. Αύριο το πρωί -όπως είπε- θα πραγματοποιηθεί η συνάντησή του με την πρόεδρο του ελεγκτικού συνεδρίου, εκτιμώντας ότι μέχρι τον Φεβρουάριο μπορεί να επιτευχθεί η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης. Το δικαστικό μέγαρο θα δώσει υπεραξία στην πόλη ενώ αποτελεί μια μακροπρόθεσμη επένδυση, κατέληξε ο κ. Σταματογιάννης.

πηγή: kanaliena.gr