Τέλος εποχής για το επιβλητικό σπίτι της οικογένειας Βαρβιτσιώτη στη Γλυφάδα, που έπειτα από σχεδόν έναν αιώνα ζωής γκρεμίστηκε, παίρνοντας μαζί του συζητήσεις, ζυμώσεις και στιγμές που έχουν σημαδέψει τη σύγχρονη ελληνική πολιτική Ιστορία. Εκεί έζησε μεταπολεμικά ο βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εκεί έμεινε ο υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, Τζαννετάκη, Ζολώτα και Μητσοτάκη, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε ο υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή και Σαμαρά, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Από το σπίτι αυτό έχουν περάσει Ελληνες και ξένοι πολιτικοί και όλοι οι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας, ιδίως δε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Γεώργιος Ράλλης, που ήταν και λάτρεις του γκολφ, σπορ που έπαιζαν στο γειτονικό γήπεδο του Γκολφ Γλυφάδας. Εκεί ζήτησε σε γάμο ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης τη Σοφία Λαναρά και εκεί αποφασίστηκε το 2000 ότι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα κατέβει στον πολιτικό στίβο ως υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στη Β’ Αθηνών.

Το σπίτι, το οποίο στέγασε τρεις γενιές πολιτικών της γνωστής οικογένειας της ελληνικής Κεντροδεξιάς, πουλήθηκε τον περασμένο Ιούλιο σε εργολάβο, ο οποίος προ ημερών το κατεδάφισε για να ανεγείρει στο προσεχές διάστημα στη θέση του δύο μοντέρνες πολυκατοικίες.

Διαβάστε περισσότερα στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορούν το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας.