Οζουσα ατµόσφαιρα για τα έργα και τις ηµέρες της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναδίδεται από µία υπόθεση που βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτικού αλλά και επιχειρηµατικού ενδιαφέροντος το τελευταίο διάστηµα, µε το Μαξίµου να αποφεύγει τις απαντήσεις και τα κόµµατα της αντιπολίτευσης, µε προεξάρχουσα τη Ν.∆., να θέτουν καίρια ερωτήµατα, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανές σκάνδαλο σε βάρος του Ελληνικού ∆ηµοσίου», µε ζηµιά άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την υπόθεση «λεηλασίας» της ∆ΕΠΑ (∆ηµόσια Επιχείρηση Αερίου) από εταιρείες συνδεόµενες µε τον όµιλο του επιχειρηµατία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που φαίνεται να συγκάλυπταν -σύµφωνα µε τις καταγγελίες του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης- εν ενεργεία υπουργοί.

Τα φώτα της δηµοσιότητας στράφηκαν στη ∆ΕΠΑ µετά την ηχηρή παραίτηση του διευθύνοντος συµβούλου, Θεόδωρου Κιτσάκου, και τις αποκαλύψεις του, που έβαλαν στο κάδρο των ευθυνών τους Γ. ∆ραγασάκη, Αλ. Φλαµπουράρη, Γ. Σταθάκη, Στ. Πιτσιόρλα και Π. Σκουρλέτη. Τα «Π» αναδεικνύουν σήµερα δύο ενδιαφέρουσες συµπτώσεις, την ώρα που το ογκώδες χρέος της ELFE, µε την οποία συνδέεται ο κ. Λαυρεντιάδης, «αποτελεί ωρολογιακή βόµβα στα θεµέλια της ∆ΕΠΑ και της ελληνικής ενεργειακής αγοράς». Και τούτο διότι οι οφειλές της ELFE αντιστοιχούν στο 80% του συνόλου των οφειλών προς τη ∆ΕΠΑ και στο 10% του κύκλου εργασιών της

Διαβάστε περισσότερα στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορούν το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας.