Υπέρ του συνδυασμού του Γ. Μώραλη για το δήμο Πειραιά και του Κώστα Μπακογιάννης για τον δήμο Αθηναίων τάσσεται ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός.

Μιλώντας  στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαχρήστο και Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο βουλευτής του Ποταμιού είπε ότι σύσσωμο το Ποτάμι στηρίζει αναφανδόν τον Κ. Μπακογιάννη ενώ, σχετικά με τη Θεσσαλονίκη, υποστήριξε ότι το κομμα του πρέπει να στηρίξει τον Ν.Ταχιάο, καθώς, όπως είπε, είναι ένας εξαιρετικά καλός γνώστης των αυτοδιοικητικών και είναι πολύ καλή επιλογή της ΝΔ.

«Στην Περιφέρεια της Αττικής εγώ προσωπικά θα στήριζα τον Γ.Σγουρό, είναι εξαιρετικός γνώστης των θεμάτων της Περιφέρειας και οι επιλογές που είχε κάνει τότε και αυτά που πρότεινε να γίνονται και να γίνονταν ως σήμερα ήταν εξαιρετικά και έπρεπε να γίνουν ενώ η κα Δούρου η οποία έκανε σκληρή αντιπολίτευση μετά τα έκανε μούτι... Στον Πειραιά Γ. Μώραλη»

Ταύτόχρονα, έστειλε σαφές και κατηγορηματικό μήνυμα ότι δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για το ποια στάση θα κρατήσει σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Ψαριανός είπε ότι «Παρόλο που δεν είμαι καθόλου «μακεδονομάχος και συλαλλητηριάκιας» έχω πει από την αρχή ότι αυτή τη συμφωνία δεν θα την ψηφίσω» και πρόσθεσε:

«Ο Γ. Αμυράς δεν θα την ψηφίσει και το ΠΟΤΑΜΙ οι υπόλοιποι σύντροφοι νομίζω ότι θα πρέπει να το ξανασκεφτούν και από ότι φαίνεται το ξανασκέφτονται και ξανασυζητιέται κάπως το ζήτημα. Πιστεύω και ελπίζω ότι δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία όταν και εφόσον έρθει»

Ερωτηθείς αν η στάση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στο θέμα της συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να φέρει πιο κοντά το ΠΟΤΑΜΙ με τη ΝΔ, ο βουλευτής του Ποταμιού είπε πώς δεν γνωρίζει πως θα κινηθεί το ΠΟΤΑΜΙ στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, μέχρι στιγμής είναι δηλωμένη από τον κ.Θεοδωράκη η πρόθεση για αυτόνομη κάθοδο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

«Εγώ έχω επιφυλάξεις για αυτό δεν συμφωνούσα με αυτή την επιλογή γιατί πιστεύω ότι μπροστά μας ανοίγονται δύο δρόμοι ή θα έχουμε αυτοδύναμη ή συνεργαζόμενη και στηριζόμενη από άλλη πολιτική δύναμη ή δυνάμεις κυβέρνηση Μητσοτάκη ή δεν θα έχουμε αποτέλεσμα κυβερνησιμότητας και θα πάμε σε επαναληπτικές εκλογές με απλή αναλογική και θα ψάχνουμε τα παιδάκια των μαμάδων», τόνισε χαρακτηριστικά 

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/iper-morali-mpakogianni-ke-tachiaou-grigoris-psarianos