Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε για άλλη μια φορά η Αθήνα με τα Εξάρχεια να αποτελούν το ορμητήριο αντιεξουσιαστών και κουκουλοφόρων που αυτή την ώρα ξεκίνησαν τον «πόλεμο» με μολότοφ και φωτιές με τους αστυνομικούς και τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι συγκρούσεις είναι συνεχείς με τους κουκουλοφόρους να επιτίθενται με  βροχή από βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικοί απαντούν με βομβίδες κρότου-λάμψης.  

Πάντως τα επεισόδια περιορίζονται μόνο γύρω από την πλατεία Εξαρχείων και η κυκλοφορία στο υπόλοιπο κέντρο της πόλης διεξάγεται κανονικά. Ήδη άνοιξαν οι σταθμοί σε Συνταγμα και Πανεπιστήμιο που είχαν κλείσει νωρίτερα με εντολή της Αστυνομίας.

Επεισοδιακή βραδιά και στη Θεσσαλονίκη, όπου και εκεί ομάδα κουκουλοφόρων άναψε φωτιές και πέταξε μολότοφ στα ΜΑΤ.

Στην Αθήνα από τις 17:00 άρχισαν να ανάβουν φωτιές στους δρόμους των Εξαρχείων. Νωρίτερα οι κουκουλοφόροι, έσπασαν πεζοδρόμια και προσόψεις πολυκατοικιών, τα οποία αναμένεται να χρησιμοποιήσουν για «πολεμοφόδια».

Παράλληλα έστησαν οδοφράγματα, με λαμαρίνες και άλλα υλικά, ύψους δύο μέτρων, ενώ αρκετοί έχουν ανέβει σε ταράτσες. Συγκεκριμένα οδοφράγματα έχουν στηθεί σε: Τοσίτσα, Νοταρά, Στουρνάρη, Θεμιστοκλέους, Μεταξά ενώ υπάρχουν μικροεστίες φωτιάς στην πλατεία Εξαρχείων.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, άγνωστοι έκοψαν με τροχούς τις κλειδαριές από τις πόρτες των κτιρίων, ένα από τα οποία είναι στην οδό Σπυρ. Τρικούπη 14 και ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και εισήλθαν σε αυτά με σκοπό να βρεθούν στην ταράτσα και να μπορούν από εκεί να πετούν πέτρες και αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Μέχρι τις 19:30 οι προσαγωγές της Αστυνομίας για επεισόδια ανέρχονταν σε 27. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ορισμένοι ανήλικοι. Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιεξουσιαστές εισέβαλαν σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Σπύρου Τρικούπη και αφού έσπασαν μία πόρτα ανέβηκαν στην ταράτσα.

Φωτιά σε διαμέρισμα στην Τοσίτσα
Φωτιά σε διαμέρισμα στην Τοσίοτσα κλήθηκαν να κατασβήσουν οι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας των επεισοδίων μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Φαίνεται ότι παρά την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή, ξεφεύγει από τον έλεγχο των αρχών η μανία των κουκουλοφόρων.

Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ
Κουκουλοφόροι μετά το πέρας της πορείας, εξήλθαν από τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και πέταξαν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς.

Νέα επεισόδια ξέσπασαν μετά την πορεία μνήμης για την επέτειο δέκα χρόνων από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, κουκουλοφόροι μετά το πέρας της πορείας, εξήλθαν από τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και πέταξαν πλήθος πετρών και μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση κρότων λάμψης και δακρυγόνα.

Η πορεία στην Αθήνα
Λίγα λεπτά μετά τις 18:30 ξεκίνησε η πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή με 1.000 διαδηλωτές από κόμματα, συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η πορεία ολοκληρώθηκε έπειτα από μια ώρα.

Στην πορεία συμμετείχαν περί τα 1700 άτομα ενώ αντιεξουσιαστές ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Εξαρχείων. Οι αστυνομία προχώρησε σε 27 προσαγωγές.

Στη συνέχεια, μερίδα των συγκεντρωμένων κατευθύνθηκε προς την περιοχή του Πολυτεχνείου.

Λόγω της συγκέντρωσης στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου έχουν κλείσει από νωρίς οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα», καθώς και δρόμοι του κέντρου της Αθήνας, όπου θα πραγματοποιηθεί η πορεία.