Ξεκίνησε η αντίστροφή μέτρηση για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του Κινήματος Αλλαγής, η οποία θα γίνει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που είναι προγραμματισμένη για τις 16 Δεκεμβρίου.

Η μεγάλη μάχη -παρά την κατάτμηση σε τρεις Τομείς- θα δοθεί στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών αφού αναμένεται «συνωστισμός» των κορυφαίων στελεχών που διεκδικούν την παραμονή τους ή την είσοδό τους στη Βουλή.

Να επισημανθεί πως μετά το σπάσιμο της Β΄ Αθήνας, η Φώφη Γεννηματά -η οποία μπορεί να θέσει υποψηφιότητα σε τρεις εκλογικές περιφέρειες- θα «κατέβει» στον Νότιο Τομέα.

Στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών, η ισχυρή υποψηφιότητα θα είναι αυτή του Ανδρέα Λοβέρδου ενώ την εκλογική λίστα θα συμπληρώσουν, μεταξύ άλλων, οι Παναγιώτης Βλάχος, Μιχάλης Παττακός, Κώστας Πανταζής, Αλεξάνδρα Σαγρή και Γωγώ Καζά.

Η Τόνια Αντωνίου θα σηκώσει το βάρος του σταυρού στον Νότιο Τομέα. Για τον ίδιο Τομέα φαίνεται να έχουν κλειδώσει οι Λάμπρος Ρώσης, Θανάσης Λεβέντης, Κατερίνα Βαλαβάνη, Ζέφη Δημαδάμα, ενώ στον Δυτικό η αν. εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης, η Ανδριάνα Αλεβίζου, ο Χαράλαμπος Καρπούζος και ο Γιώργος Καρράς.

Υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα θα είναι και ο γνωστός ψυχίατρος και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας Θάνος Ασκιτής που φέρεται να είχε συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά, με την οποία συμφώνησε να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο, καθώς και ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλας.