Ένα tweet στον προσωπικό μου λογαριασμό προκάλεσε για άλλη μια φορά τα αριστερά ανακλαστικά των Μέσων Ενημέρωσης (;) του ΣΥΡΙΖΑ, που προφανώς αναζητούν εχθρούς για τον Μητσοτακη, τον Μπακογιάννη ή δεν ξέρω για ποιον άλλο.

Τι έγγραφα στο tweet; Οτι δεν μπορεί να ευαγγελίζεται κάποιος το νέο, όταν κάθεται δίπλα στον έμπορο όπλων Κρίστιαν Χατζημηνά, έναν αμφιλεγόμενο κατά κοινή παραδοχή επιχειρηματία, που εκπροσωπεί νοοτροπίες και λογικές, μόνο του παλιού. Και το επαναλαμβάνω. Ήταν στρατηγικό λάθος για τον υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, στην αρχή της προεκλογικής του πορείας, να ανταποκριθεί στην πρόσκληση μιας Ένωσης Επιχειρηματιών, που οι πάντες γνωρίζουν ότι αποτελεί εδώ και χρόνια ένα χρήσιμο «εργαλείο» εξωστρέφειας για τον Κρίστιαν Χατζημηνά. Όπως επίσης, είναι γνωστό στην ευρύτερη πιάτσα ποιος είναι, μα κυρίως τι επιδιώκει στις σχέσεις του με τους πολικούς ο εν λόγω κύριος.

Το σχόλιο στο Twitter δεν ήταν αόριστο. Δεν στόχευε στο κενό. Εκείνο που μ’ ενόχλησε ήταν η εικόνα και μέσω αυτής το εκπεμπόμενο μήνυμα. Δεν είναι δυνατόν ένας νέος πολιτικός να κάθεται δίπλα (άρα να τον νομιμοποιεί) με τον εκπρόσωπο ενός αμφιλεγόμενου επιχειρηματικού κλάδου.

 

Εκτός κι’ αν η νέα Ελλάδα, οικοδομηθεί λογικές μεσαζόντων. Και είναι λάθος για ένα επιπλέον λόγο. Σε μια περίοδο που η Ν.Δ., αποδωμεί με επιχειρήματα και στέρεο πολιτικό λόγο, την πολιτική πατερίτσα του Τσίπρα, τον κ. Πάνο Καμμένο, μόνο λάθος μηνύματα, εκπέμπει η συνύπαρξη με τον άνθρωπο που ξημεροβραδιάζεται με τον υπουργό Άμυνας. Ο κ. Χατζημηνάς έκανε καριέρα τραπεζώνοντας κατά καιρούς «Μπακογιαννηδες». Είναι ένας άνθρωπος που όπου κάτσει, κι όπου σταθεί διατυμπανίζει πόσο πολύτιμος είναι για το Έθνος και τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο Πάνος Καμμένος.

Ωστόσο σε κανένα από τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δεν είδα ούτε καν το όνομα του κυρίου Κρίστιαν. Προφανώς ή φοβούνται ή είναι βαθιά υποχρεωμένοι στον εν λόγω επιχειρηματία, οι κονδυλοφόροι της Αριστεράς. Το ζητούμενο για τους Συριζαίους δεν θα έπρεπε να είναι αν θέλω ή όχι να γίνει δήμαρχος ο Μπακογιάννης (που αναμφισβήτητα θέλω, δυστυχώς όμως ψηφίζω στον Δήμο Κισάμου στα Χανιά), αλλά η αιτία που προκάλεσε το σχόλιο μου. Αν τολμούν ας ασχοληθούν με τον Χατζημηνά, τις δουλειές του και τις σχέσεις του με την κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων. Τα υπόλοιπα που γράφουν είναι για να περνά ο χρόνος και για να πετούν την μπάλα στην κερκίδα.

Τέλος κατανοώ ότι αν και αριστεροί (;) τους ξενίζει το γεγονός ότι κάποιοι μπορούν ακόμη σ αυτή τη χώρα να γράφουν ελεύθερα την γνώμη τους. Χωρίς να ρωτούν τον Παππά, τον Τζανακόπουλο και τον Καρτερό. Σε κάθε περίπτωση θα είχε αξία η γνώμη των αριστερών κονδυλοφόρων για τον Χατζημηνά, που επί των ημερών της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διαπρέπει ως επιχειρηματίας...

Υ.Γ 1.: Επειδή διάβασα οτι έχω κουμπαριά με την Ντόρα Μπακογιάννη, ούτε έχω, ούτε σκοπεύω να αποκτήσω στο μέλλον.

Υ.Γ 2.: Τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλου δυο πρώην υπουργοί Άμυνας (Ακης και Γιάννος), εκτιμώ λοιπόν ότι εκ της φύσεως του αντικειμένου η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ψάξει εξονυχιστικά όλες τις συμβάσεις που υπεγράφησαν (και) επί των ημερών της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο υπουργείο Άμυνας. Όπως θα οφείλει να ψάξει τον Χατζημηνά, όπως και τον κάθε έμπορο όπλων. Με τον Κυριάκο, που έχει δείξει ότι δεν συμβιβάζεται αυτά που ήξεραν καλό θα ήταν να τα ξεχάσουν. Τα δείπνα, τα γεύματα και οι διάφορες κολεγιές, ούτε τον αφορούν, ούτε αγγίζουν.

Υ.Γ. 3.: Με τους Χατζημηναδες η κυβέρνηση των Τσιπροκαμμενων έχει απολέσει εδώ και καιρό το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα. Από την Σαουδική Αραβία μέχρι τον Κιτσάκο της ΔΕΠΑ, αναδύεται οσμή σκανδάλων. Μπόχα που παραπέμπει στις πιο σκοτεινές μέρες της μεταπολίτευσης. Είναι η κυβέρνηση που στην προσπάθεια της να φέρει το «νέο», το μόνο που πέτυχε ήταν να φέρει τον Καλογρίτσα, τον Λαυρεντιάδη , τον Παπαδόπουλο (σ.σ. εκείνο τον μεσίτη από το Κιλκίς που πήγε να κάνει τη δουλειά με τους Σαουδάραβες) κοκ.