Έντονη κινητικότητα επιδεικνύει τις τελευταίες βδομάδες ο τέως Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός, προκειμένου να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για Δήμαρχος Πόρου στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου.

Όπως έχουμε αναφέρει στα προεκλογικά ρεπορτάζ μας, ένα κύκλος προσώπων που συγκροτούν τον λεγόμενο «πυρήνα» της αντιπολίτευσης, είναι εκείνος που εδώ και καιρό προσπαθεί να πείσει τον κ. Στρατηγό να πάρει την απόφαση αυτή. Ο πυρήνας αυτός, όπως είναι γνωστό στον Πόρο, αποτελείται από γνωστές οικογένειες που παραδοσιακά ασχολούνται με τα δημοτικά πράγματα και επιχειρηματίες που θεωρούν ότι βλάπτονται από την δημοτική αρχή Δημητριάδη, καθώς και από ορισμένους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν επαγγελματικές σχέσεις με τους παραπάνω. Επίσης, πρωταγωνιστικό ρόλο φέρεται να έχει και ο αδελφός του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Τάκη Χατζηπέρου, γεγονός που έχει και αυτό τη σημασία του.

Ο κ. Στρατηγός, είτε επειδή πείστηκε από τα πρόσωπα αυτά, είτε επειδή εξ αρχής είχε στρατηγική επιστροφής χωρίς να την έχει αποκαλύψει, τις τελευταίες βδομάδες έχει πυκνώσει τις επαφές του με φιλικά του πρόσωπα και πρόσωπα που τον στήριζαν στα χρόνια τις δημοτικής του θητείας, δηλώνοντάς τους πλέον καθαρά ότι κατεβαίνει για Δήμαρχος, και καλώντας τους να τον στηρίξουν ή να βάλουν υποψηφιότητα μαζί του ως δημοτικοί σύμβουλοι. Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένο ρεπορτάζ, η μεγάλη πλειοψηφία των συνομιλητών του αυτών του απαντούν αρνητικά και τον συμβουλεύουν να μην πάρει μια τέτοια απόφαση. Από την άλλη, ο ίδιος φαίνεται πώς για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του ποντάρει κυρίως σε πρόσωπα του παραπάνω πυρήνα (παρά τα όσα είχαν διαδραματισθεί μεταξύ τους το 2014), αλλά και σε πρόσωπα με τα οποία υπάρχει πολιτικός δεσμός από την εποχή της δημαρχίας του, τα οποία και θεωρεί δεδομένα σε περίπτωση που τούς θέσει πιεστικά διλήμματα.

Επίσης, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και του βουλευτή Κώστα Κατσαφάδου, για τον οποίο υπήρξε έντονη φημολογία πριν λίγες βδομάδες ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις που πήρε ο κ. Στρατηγός. Σύμφωνα με την ίδια φημολογία, ο κ. Κατσαφάδος συνέβαλε και σε συμφωνία αλληλοστήριξης που έχει επιτευχθεί μεταξύ του κ. Στρατηγού και του κ. Σπυρίδωνα, ο οποίος κατεβαίνει για βουλευτής (παρότι καλοί γνώστες των πραγμάτων εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη συμφωνία έχει γίνει με «βαριά καρδιά» και από τους δύο, χωρίς κανείς να εμπιστεύεται τον άλλο για την ειλικρίνειά της). Αντίθετα, καμία συνεννόηση δεν φαίνεται να υπάρχει μέχρι στιγμής μεταξύ των κ Στρατηγού και κ. Συξέρη, και η μόνη σχέση των δύο κινήσεων είναι η πιθανότητα οι κινήσεις Συξέρη στα τέλη Οκτωβρίου να επέσπευσαν την εκδήλωση των προθέσεων Στρατηγού, η οποία και αιφνιδίασε τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου προκαλώντας αναδίπλωσή του.

Η στάση Δημητριάδη

Από την άλλη, ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης ο οποίος εδώ και τέσσερα χρόνια έχει διατηρήσει καλές σχέσεις με τον κ. Στρατηγό, αποφεύγοντας με «ταχυδακτυλουργικό τρόπο» να προσωποποιήσει τις ευθύνες για την κατάσταση στην οποία βρήκε τον Δήμο το 2014, φαίνεται πώς κρατάει στάση αναμονής ευνοώντας την κάθοδο Στρατηγού ως αντιπάλου του. Σύμφωνα με διασταυρωμένο ρεπορτάζ μας, ο κ. Δημητριάδης φαίνεται πως προτιμάει να έχει απέναντί του στις εκλογές τον κ. Στρατηγό, παρά τον κ. Συξέρη ο οποίος θα μπορούσε να πλασαριστεί ως «υποψήφιος ανανέωσης», και έχει δώσει γραμμή στα στελέχη του να μην κακολογούν την υποψηφιότητα Στρατηγού μέχρι να «κλειδώσει», καθώς πιθανότατα έχει σημαντικούς άσους στο μανίκι του οι οποίοι είναι ικανοί να κάψουν τελείως την υποψηφιότητα αυτή όταν ανακοινωθεί επισήμως, προσφέροντάς του μια άνετη νίκη στις εκλογές.

 

Πηγή: porosnews.gr