Για τις… γκάφες του και την σατιρική εκπομπή του Σακίλ Ο’Νίλ αλλά και για πορεία και πρόοδο της ομάδας, μίλησε ο Κώστας Παπανικολάου που δεν έχασε την ευκαιρία να αστειευτεί με τον… εαυτό του. Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας φόργουορντ του Ολυμπιακού μιλώντας για το κάρφωμα στο… σίδερο αλλά και την… πάσα στον Μιλουτίνοφ, αστειεύτηκε με τον εαυτό του λέγοντας…

«Θα με δείτε στο Shaqtin. Θα έχω μία συμμετοχή εφ’ όλης της ύλης. Νομίζω θα κερδίσω δύο θέσεις. Νέοι ορίζοντες ανοίγονται μπροστά μου» είπε αρχικά ενώ στη συνέχεια απαντώντας στην ερώτηση για το αν ήταν καλύτερο το... κάρφωμά του (στο σίδερο) από το καλάθι με το κεφάλι του Τζόρνταν Μίκι της Κίμκι την προηγούμενη αγωνιστική, ο ίδιος απάντησε: «Δεν τον βλέπω καν! Δεν τον βλέπω… Είναι το κάρφωμα που βρήκε στο στεφάνι, είναι η πάσα στον Νίκολα, έχω κάνει σήμερα… Φεύγω να πάω να τα πω και από εκεί παιδιά γιατί τα λέω πολλή ώρα σε εσάς».

Στη συνέχεια πολύ πιο σοβαρός ανέφερε: «Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και εύκολοι αντίπαλοι στην Ευρωλίγκα. Σίγουρα, η νίκη είναι αποτέλεσμα της ομαδικής προσπάθειας. Η Μπούντουσνοστ είναι μια ομάδα που μπορεί αυτή τη στιγμή να μην έχει πολλές νίκες, αλλά έχει δύο νίκες πάρα πολύ σημαντικές, απέναντι σε δύο ομάδες που έχουν τη δική τους ιστορία στη διοργάνωση. Έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι πρέπει να παλεύεις σε κάθε παιχνίδι κι αν δούμε το πρώτο μέρος του μεταξύ μας αγώνα, αυτό θα φανεί. Όλη η αλλαγή της εικόνας έγινε για εμάς στο δεύτερο μέρος, όταν βγήκαμε πιο συγκεντρωμένοι, πιο μαχητικοί, με περισσότερη ενέργεια και κάναμε την Μπούντουσνοστ να πάρει άσχημα σουτ και να βάλουμε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό».

Για την απίθανη εμφάνιση του Ζακ Λεντέι δήλωσε: «Έκανε τρομερή δουλειά ο Ζακ! Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Όχι μόνο για όσα έκανε στην επίθεση και τους 28 πόντους που πέτυχε, αλλά και για τα ριμπάουντ και για την άμυνα. Και για την ενέργεια που έβγαλε! Έκανε κλεψίματα, έκανε πολλές δουλειές μέσα στο παρκέ. Του αξίζει όλη αυτή η αναγνώριση και από τον κόσμο και νομίζω πως... πολύ εύκολα θα είναι ο MVP της αγωνιστικής! Οπότε, συγχαρητήρια από τώρα! Σας το λέω εγώ, βγάζω την είδηση! Συγχαρητήρια στον Ζακ ΛεΝτέι».

Τέλος ο «Παπ» σχολίασε και τις τρεις σερί νίκες του Ολυμπιακού λέγοντας: «Η ομάδα είναι σε μία διαφορετική φάση απ' ότι την έχουμε συνηθίσει όλοι μας τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχει νέος προπονητής, νέα φιλοσοφία. Τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές και δεν υπάρχει λόγος να τα ξαναλέμε. Το μόνο που ισχύει και είναι μεγάλη αλήθεια είναι ότι ο χρόνος είναι σύμμαχός μας. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης, με πάρα πολλή δουλειά βέβαια, όμως πάντα πρέπει να υπάρχει κατανόηση απ' όλους. Και από τον κόσμο! Μπορεί, δηλαδή, ο κόσμος κάποιες φορές να μη βλέπει ωραία πράγματα στο γήπεδο, να μην του αρέσει κάτι που κάνουμε ή κάτι που μπορεί να κάνουμε αλλιώς.

Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι ο Ολυμπιακός άλλαξε σελίδα, περνά σε μία άλλη ημέρα όσον αφορά τη φιλοσοφία του και ότι ο χρόνος είναι μόνο σύμμαχός μας, για να γινόμαστε καλύτεροι και να δείχνουμε παραπάνω πράγματα μέσα στο παρκέ. Δεν λέω ότι ο κόσμος δεν έχει δείξει κατανόηση. Μην παρεξηγηθώ. Έχει δείξει κατανόηση. Απλά θα υπάρξουν και φορές που η ομάδα να μην αποδίδει στο μάξιμουμ αυτό που θέλει να δει από την ομάδα».