Για  τις δυσκολίες, τα προβλήματα και τις υποδομές που έχει ανάγκη η Σαλαμίνα προκειμένου να βρεθεί σε τροχιά ανάπτυξης ενημερώθηκε κατά την χθεσινή επίσκεψή του στο νησί ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Η δήμαρχος του νησιού Ισιδώρα Νάννου  – Παπαθανασίου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Γ. Πατούλη.

Σε μια ειδική εκδήλωση του απένειμαν τιμητική πλακέτα εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για την προσφορά του στο νησί.

Όπως επισήμανε η δήμαρχος, ο Γ. Πατούλης, τόσο ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, όσο και ως δήμαρχος Αμαρουσίου, έχει συνδράμει πρακτικά και ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών του δήμου.

«Ο Γ. Πατούλης ως δήμαρχος μας έχει συνδράμει παρέχοντάς μας μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ έχει εργαστεί συστηματικά για την κατάρτιση και θεσμοθέτηση νομοθετικής ρύθμισης που αφορά στα ανταποδοτικά τέλη και τον τρόπο αξιοποίησης τους σε περιπτώσεις δήμων που έχουν οικονομικές δυσκολίες. Σε κάθε περίπτωση που χρειαστήκαμε την βοήθειά του ήταν στο πλευρό μας και τον ευχαριστούμε θερμά για αυτό».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος  της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι οι αναπτυξιακές προοπτικές της Σαλαμίνας είναι τεράστιες και δεσμεύτηκε ότι τώρα και όπως και στο μέλλον θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις για να μπει το νησί σε τροχιά ανάπτυξης

«Ενημερώθηκα από τη συνάδελφό μου για τα προβλήματα του νησιού καθώς και για τις ανάγκες που έχει σε επίπεδο υποδομών. Είναι υποχρέωση όλων μας να εργαστούμε προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων και να συμβάλλουμε στην προσπάθεια δημιουργίας των προϋποθέσεων εξόδου από την οικονομική δυσκολία που βρίσκεται ο δήμος.

Δεν μπορεί η Σαλαμίνα να είναι γεωγραφικά τόσο κοντά στον Πειραιά και οι κάτοικοί της να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στις μετακινήσεις τους. Η ιστορική κληρονομιά του νησιού θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο. Για παράδειγμα η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, η οποία είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, μπορεί να αποτελέσει ένα brand name που θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού».

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νησιού από τις αστυνομικές και τις λιμενικές αρχές καθώς και από εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

 

Πηγή: kalpi19.gr