Από το Νέο Φάληρο ξεκίνησε ο διάλογος του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη με τους πολίτες, καθώς πραγματοποιήθηκε χθες η ανοιχτή συζήτηση του Δημάρχου Πειραιά με τους κατοίκους και φορείς της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας, στην αίθουσα εκδηλώσεων Red1925 (πρώην V΄AMMOS) του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην εισήγησή του, αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον Πειραιά και ειδικά στα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην  Γ΄ Δημοτική Κοινότητα. Ο κ. Μώραλης άκουσε τους προβληματισμούς των δημοτών και απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν κυρίως την καθημερινότητά τους στην πόλη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής, επισημαίνοντας πως τέτοιου είδους ανοιχτές συναντήσεις έχουν μεγάλη σημασία, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «οι δημότες πρέπει να ενημερώνονται για όσα έχουν γίνει στην πόλη και στην περιοχή τους, να έχουν λόγο και να τους δίνεται η δυνατότητα να συζητούν με τη Δημοτική τους Αρχή για όσα έγιναν, αλλά και για όσα δεν έχουν γίνει. Αυτή η διαδικασία μόνο προς όφελος της πόλης και των δημοτών είναι», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, αναφέρθηκε αρχικά στο τι έχει γίνει στην πόλη τα τελευταία τέσσερα χρόνια και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ευρωπαϊκά κονδύλια που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή, κάνοντας λόγο για ποσό-ρεκόρ ύψους πάνω από 111.000.000 ευρώ, τα οποία θα αξιοποιηθούν σε έργα που έχουν εγκριθεί και ξεκινούν να υλοποιούνται. Επίσης, επεσήμανε ότι για πρώτη φορά ο Δήμος Πειραιά εξασφάλισε από τον ΟΛΠ  αντισταθμιστικό όφελος ύψους 2.000.000 ευρώ, για την επιβάρυνση που δέχεται η πόλη από τη λειτουργία του λιμανιού.

Επιπλέον αναφέρθηκε στη σημαντική μείωση 10% στα δημοτικά τέλη για όλους αλλά και για οικονομικά αδύναμους πολίτες, ΑμεΑ και πολύτεκνους, σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης όπως είναι η διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες από την ΚΟ.Δ.Ε.Π., προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, στην αναβάθμιση των Δημοτικών Πολυιατρείων, στις αναπλάσεις πλατειών σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, στη δημιουργία και ανακατασκευή 42 παιδικών χαρών σε ολόκληρη την πόλη, στην ανακατασκευή γηπέδων και γυμναστηρίων, σε αναπλάσεις πεζόδρομων, στις ασφαλτοστρώσεις και στις αναπλάσεις πεζοδρομίων που υλοποιήθηκαν στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες, στον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού, σε αναπλάσεις πρασίνου σε ολόκληρη την πόλη κ.α.

Ειδικότερα για την Γ΄ Δημοτική Κοινότητα ο Δήμαρχος Πειραιά, τόνισε την ανάπλαση του Μικρολίμανου, λέγοντας πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, το οποίο αποτελούσε αίτημα δεκαετιών της πόλης και των κατοίκων, το οποίο πλέον έχει δρομολογηθεί. Αναφέρθηκε επίσης, στην ανάπλαση της οδού Ειρήνης, τονίζοντας ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και το έργο δημοπρατείται. Ο Δήμαρχος Πειραιά, επεσήμανε επίσης πως αξιοποιείται το οικόπεδο στο οποίο βρισκόταν το λούνα πάρκ «Δελφινάκια», τονίζοντας πως ο Δήμος δρομολόγησε την απόκτηση του οικοπέδου και ο χώρος αυτός θα αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων και της περιοχής.

Ο κ. Μώραλης τόνισε παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα και αφορούν σε ανακατασκευές πλατειών, αναπλάσεις πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεις, ανακαινίσεις αθλητικών χώρων, στη δημιουργία και ανακατασκευή παιδικών χαρών, σε αναπλάσεις πρασίνου κ.α. Ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στην υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, επισημαίνοντας πως με τη δική του προσφορά, έχει υλοποιηθεί σημαντικό έργο στον Δήμο Πειραιά.

«Πιστεύω ότι σε αυτά τα τέσσερα χρόνια έγιναν σημαντικά βήματα προόδου. Αυτή τη στιγμή ο Πειραιάς ως πόλη έχει αναπτύξει μια πολύ μεγάλη δυναμική σε πολλούς τομείς», τόνισε ο κ. Μώραλης, προσθέτοντας: «Βεβαίως και υπάρχουν αδυναμίες, βεβαίως και έχουν γίνει λάθη. Θεωρώ όμως ότι μετά από αυτά τα τέσσερα χρόνια έχουν μπει πια τα θεμέλια ώστε ο Πειραιάς να γίνει αυτό που οραματιστήκαμε και πιστεύω θέλουμε όλοι, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή  πόλη».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας  κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, ο οποίος συντόνισε την συζήτηση, δήλωσε ότι είναι τιμή που ξεκίνησε αυτός ο ανοιχτός διάλογος από την Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, λέγοντας πως πρόκειται για μια  συνάντηση συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο με τους πολίτες του.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 στις 19:00, θα  πραγματοποιηθεί η επόμενη ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, με δημότες και φορείς της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Γυμνάσιο-Γενικό Λύκειο Καλλίπολης (Μαρίας Χατζηκυριακού 27).

Τα έργα και οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στον Πειραιά και στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, στο site του Δήμου Πειραιά, στον εξής σύνδεσμο: piraeus.gov.gr