Συναυλίες με τον Μιχάλη Τζουγανάκη και τον Διαμαντή Ανδρομηδά διοργανώνουν το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, με την  υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Συγκεκριμένα αύριο Τρίτη 27 Νοεμβρίου, στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τον κρητικό συνθέτη και λαουτίστα Μιχάλη Τζουγανάκη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29, Πειραιάς).

Στη συναυλία ο Μιχάλης Τζουγανάκης συνοδευόμενος από τον Αλέξανδρο Τζουγανάκη θα συμπράξει με το κιθαριστικό σύνολο Piraeus Guitar Ensemble και τους κιθαριστές Στέλιο Γκόλγκαρη, Βασίλη Μαστοράκη, Γιώργο Γκόλγκαρη, Ηλία Διαμαντάκη και Αντώνη Μυτακίδη. Πρόκειται για μια μοναδική συνάντηση του έντεχνου μουσικού λόγου της κλασικής κιθάρας με την βιωματική εμπειρική μουσική του κρητικού λαούτου.

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, στις 19.30, ο συνθέτης και κιθαριστής Διαμαντής Ανδρομηδάς θα πραγματοποιήσει συναυλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά (Αντιπλοιάρχου Π. Βλαχάκου 34, Αγ.  Σοφία Πειραιά). Συμμετέχουν οι κιθαριστές Αριστοτέλης Βρεττάκης και Αλέκος Βελισσαρίου και οι τραγουδιστές Ελένη Πιττάκη, Βαγγέλης Βαγιανός, Κώστας Ζαφείρης, Αντώνης Παντελάκος και Αργυρούλα Χαραλάμπους.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της τόνισε πως κύριο μέλημα του Ο.Π.Α.Ν., είναι να υλοποιεί πολιτιστικές δράσεις για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας. Η κα Αντωνάκου, επεσήμανε επιπλέον πως είναι εξαιρετικά σημαντικό σε αυτή τη δύσκολη εποχή, να πραγματοποιούνται συναυλίες, προκειμένου να ψυχαγωγούνται οι πολίτες.  «Θα ήθελα να καλέσω τους δημότες μας, αλλά κι όλους όσοι το επιθυμούν να έρθουν στην Δημοτική Πινακοθήκη και στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και να παρακολουθήσουν τις συναυλίες».

Την επιμέλεια του φεστιβάλ έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά κ. Βασίλης Μαστοράκης.