Τις τελευταίες μέρες, προσπαθούν συγκεκριμένοι κύκλοι, να προωθήσουν μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Μιχαλολιάκου, για το Δήμο Πειραιά και μάλιστα προσπαθούν να εμπλέξουν στο σενάριο αυτό και τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όμως, το σενάριο τους αυτό, δεν έχει καμία απολύτως βάση και στερείται σοβαρότητας. Όχι μόνο, γιατί ο κ. Μιχαλολιάκος, απουσιάζει από τα κοινά του Δήμου, έχοντας εγκαταλείψει την δημοτική του παράταξη από όταν ο Πειραϊκός Λαός, τον έστειλε στην αντιπολίτευση, μη σεβόμενος ούτε τον εαυτό του, ούτε βέβαια τους Πειραιώτες που τον ψήφησαν. Δεν μπορεί μετά από αυτή την απουσία, ο κ. Μιχαλολιάκος μετά από 4 χρόνια δύσκολα και κρίσιμα, να δηλώνει ξαφνικά παρών.

Επίσης, δεν είναι στην λογική του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, τόσο για το κόμμα, όσο και για την ΝΔ, Κώστας Κατσαφάδος  στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α΄Πειραιά και Νήσων και ο πεθερός του Βασίλης Μιχαλολιάκος υποψήφιος για το Δήμο του Πειραιά.

Τέλος, επειδή προσπαθούν κάποιοι να το ξεχάσουν,  η ΝΟΔΕ Α’ Πειραιά, πριν λίγες μέρες με τον πιο επίσημο τρόπο στήριξε την υποψηφιότητα Μώραλη, με τον ίδιο τον πρόεδρο της Γιάννη Βοϊδονικόλα, να είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη «ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΗΤΗ».