Τεράστιο «διπλό» κόντρα σε όλους. Σε… εξυγίανση, σε διαιτησία και σε Ατρόμητο. Ο Ολυμπιακός πέρασε από το Περιστέρι, νικώντας τον Ατρόμητο με 2-1. Με ανατροπή και απέναντι στα «όργια» του Ευαγγέλου και των δύο βοηθών του. Αλλά είπαμε. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ομάδα που νικά και την… εξυγίανση. Δεν πειράζει. Έτσι είναι πιο ωραία. Πάρτε το χαμπάρι. Ό,τι κι αν κάνετε, αυτή την ομάδα δεν την σταματάτε. «Διπλό» στην έδρα του Ατρόμητο, βάζοντας τέλος στο αήττητο της ομάδας του Περιστερίου με τα γκολ των Καμαρά (49') και Βούκοβιτς (90'+3).

Η… εξυγίανση συνέχισε τα όργιά της!

Σε ένα ματς τόσο «κλειστό» όπως αυτό στο Περιστέρι, όταν γίνονται τόσα πολλά σοβαρά λάθη, τι να πει κανείς. Τόση… εξυγίανση μέσα σε ένα διήμερο τι να πει κανείς. Στο Περιστέρι ξεκίνησαν τα «όργια» από το 5', με την ανατροπή του Ναουέλ από τον Μάντσον! Και μέσα σε 7 λεπτά (35'-42') είχαμε απίστευτα πράγματα. Στο 35' ο Ευαγγέλου και ο Αλεξέας δεν έχουν δει το χτύπημα του Γιαννούλη στον Ποντένσε, μέσα στην περιοχή. Πέναλτι και αποβολή αλλά ως συνήθως, ο ρέφερι από την ΕΠΣ Αθηνών δεν είδε τίποτα! Και πώς να δει! Δεν ήταν… εύκολο να δει την παράβαση που έβγαζε μάτια!

Αλλά είχε και συνέχεια… Στο 42'… Ο Σάκιτς γύρισε την μπάλα στον Μέγιερι. Ο ορισμός του έμμεσου! Αλλά για μια ακόμα φορά ο Ευαγγέλου και ο Αλεξέας δεν είδαν τίποτα! Σε μια ακόμα φάση που έκανε… μπαμ! Μπροστά στα μάτια τους. Αλλά διαιτητής και βοηθός δεν είδαν και πάλι τίποτα! Και να ήταν μόνο αυτό. Στο 60ό λεπτό ο Ευαγγέλου και ο Καρσιώτης, ο δεύτερος βοηθός, χάρισαν ξανά την αποβολή στον Γιαννούλη, στη φάση που ανέτρεψε από πίσω τον Φορτούνη, στα όρια της περιοχής, αλλά δεν καταλόγισαν καμιά παράβαση!

Κυριαρχία από το πρώτο λεπτό…

Απέναντι σε έναν δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο όπως ο Ατρόμητος και μάλιστα στην έδρα, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του ματς. Με την πρώτη ευκαιρία στα 27'' με τον Καμαρά, αλλά και τον ίδιο να κάνει λάθος στο 9' και να μην σουτάρει, θέλοντας να γίνει αλτρουιστής αφού πήγε να δώσει πάσα για τον Μάνο. Με τον Ολυμπιακό να έχει 59% κατοχή μπάλας, 7 τελικές και 4 κόρνερ. Και τον Ατρόμητο ουσιαστικά να μην έχει φάση στο ματς μέχρι το 43' που ήρθε το γκολ με τον Κουλούρη. Για να λήξει το ημίχρονο με 1-0 υπέρ των γηπεδούχων, κόντρα στη ροή του ματς και μια φάση μετά το έμμεσο που δεν έδωσε ο Ευαγγέλου!

Ο Φορτούνης ήταν αυτός που άλλαξε το ματς

Ο Πέδρο Μαρτίνς με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους έβαλε στο ματς τον Φορτούνη αντί του Νάτχο. Και οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Από δική του εκτέλεση σε φάουλ έγινε το 1-1 πολύ νωρίς, στο 49', με τον Καμαρά. Ένα γκολ που άλλαξε εντελώς την εικόνα του ματς. Οι παίκτες του Μαρτίνς είχαν τον έλεγχο και πίεσαν αρκετά. Με τον Φορτούνη να κάνει τη διαφορά, να δίνει άλλη ποιότητα και οντότητα στο επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Πήρε την αποβολή του Μπουσούλατζιτς στο 57' και ήταν δημιουργός σε όλες τις καλές φάσεις.

Ο Μαρτίνς ρίσκαρε και έριξε στο ματς και τον Φετφατζίδη και τον Γκερέρο για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και δικαιώθηκε. Η ομάδα του Ατρόμητου έπαιζε μόνο για να κρατήσει το 1-1 και να διώχνει την μπάλα από την περιοχή της. Αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί για… πάντα. Στο τέλος αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη! Από τα πόδια του Φορτούνη ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ. Ένα ακόμα εξαιρετικά χτυπημένο φάουλ που έστειλε την μπάλα συστημένη για τον Βούκοβιτς κι εκείνος δεν αστόχησε στις καθυστερήσεις με κεφαλιά, δίνοντας στον Ολυμπιακό μια τεράστια νίκη.

Το φιλμ της αναμέτρησης:

1': Σέντρα του Ναουέλ από τα αριστερά, ο Καμαρά βρέθηκε σε θέση βολής στο κέντρο της περιοχής αλλά αστόχησε.

6': Σουτ του Κούτρη έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Μέγιερι.

7': Αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό με τον Ποντένσε στον Μάνο που μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, πλάσαρε τον Μέγιερι και ο Χατζηισαϊας έδιωξε πριν τη γραμμή σε κόρνερ.

11': Κόρνερ του Κούτρη, κεφαλιά του Βούκοβιτς, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μέγιερι.

20': Αντεπίθεση με τον Νάτχο να βγάζει δεξιά για τον Ποντένσε που έκανε το γύρισμα, σουτ του Μάνου στην κίνηση, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μέγιερι.

36': Κόρνερ του Ναουέλ, καρφωτή κεφαλιά του Τοροσίδη, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μέγιερι.

43' 1-0: Σουτ του Μπουσούλατζις, ο Ζοζέ Σα απομάκρυνε και , ο Σισέ έχασε τον Κουλούρη που από κοντά σκόραρε.

49' 1-1: Εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι με τον Καμαρά να σκοράρει με δυνατό σουτ.

58': Ο Καμαρά μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε δεν ήταν καλό.

62': Μακρινό σουτ του Μάντσον, ασταθής επέμβαση του Ζοζέ Σα, ο Κουλούρης πήρε το… ριμπάουντ και αστόχησε από θέση βολής.

63': Βολέ του Γκιλιέρμε από το ύψος του ημικυκλίου της περιοχής, εντυπωσιακή επέμβαση του Μέγιερι.

67': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, η μπάλα δίπλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μέγιερι.

69': Χλιαρό σουτ του Καμαρά μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε εύκολα ο Μέγιερι.

74': Σουτ του Φορτούνη μέσα από την περιοχή, ο Μέγιερι έδιωξε με υπερένταση.

81': Κάθετη πάσα του Φορτούνη για τον Φετφατζίδη που σούταρε στην κίνηση με το δεξί, αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

83': Μακρινό σουτ του Καμαρά, πολλά μέτρα μακριά από την εστία του Μέγιερι.

90'+3 1-2: Εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Χατζηισαΐας δεν βρήκε καλά την μπάλα και ο Βούκοβιτς με νέα κεφαλιά σκόραρε.

Ο διαιτητής Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών) απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Μπουσούλατζιτς (45'+2 και 57'), ενώ έδειξε «κιτρίνισε τους Μάντσον (48'), Γιαννούλη (53'), Ούμπιδες (88'), Μανούσο (90'+3) και Νάτχο (43'), Ναουέλ (45'+2), Φορτούνη (61').

Ατρόμητος: Μέγιερι, Σάκιτς, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης (80' Νάτσος), Μπουσούλατζιτς, Μάντσον, Ενσικουλού (61' Ούμπιδες), Μπρούνο (71' Μανούσος), Κουλούρης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Νάτχο (46' Φορτούνης), Ναουέλ (73' Φετφατζίδης), Ποντένσε (77' Γκερέρο), Μάνος.