Με μια πρωτοτοφανούς χυδαιότητας ανακοίνωση, οι συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ επιτέθηκαν στον Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τη συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε στον Γιάννη Κουρτάκη, εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Στην ανακοίνωση υβρίζεται ο πρώην πρωθυπουργός με χαρακτηρισμούς όπως «πραξικοπηματίας» και «εγκληματίας» με υπονοούμενα τύπου «δόγμα Πολάκη».

Πάντως, δημοσιογραφικές ενώσεις ετοιμάζονται να καταγγείλλουν τα υπονοούμενα και τους χαρακτηρισμούς των συνδικαλιστών, ενώ η ΝΔ πρόκειται να καλέσει το Μέγαρο Μαξίμου και το αρμόδιο υπουργείο να πάρουν θέση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

«ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ …ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ
(Το ίδιο «ποίημα» έλεγε στη συνέντευξή του στον Τράγκα τα ίδιο και τώρα στα «Παραπολιτικά».
Αναπόφευκτα ίδια και η απάντησή μας με αυτήν του περασμένου Απριλίου)
Απάντηση στον αμετανόητο Σαμαρά για το ακροδεξιό κρεσέντο του εναντίον της ΕΡΤ
Αγία Παρασκευή, 02/04/2018
Ένας σοφός είχε πει “η φήμη κάποιου οφείλεται σε τρία κυρίως πράγματα: στο θράσος, στην τύχη και στα εγκλήματά του”.
Αναμφίβολα η «φήμη» του Σαμαρά είναι ευθέως ανάλογη με το μέγεθος των παραπάνω τριών στοιχείων που την τροφοδότησαν και συνεχίζουν να την τροφοδοτούν.
Τον τελευταίο καιρό μάλιστα η «φήμη» του έχει ανέβει ακόμα πιο ψηλά ξεπερνώντας κι αυτήν του συγκυριακά διαδόχου – κλώνου του στην αρχηγία της ΝΔ Μητσοτάκη, αφού και τα εγκλήματα του παρελθόντος έγιναν πρωτοσέλιδα και αντικείμενο δικαστικής έρευνας, και το θράσος του ξεπέρασε ακόμα και τα φυσικά για τον χαρακτήρα του όρια, με αποκορύφωμα τις απειλές και τις μηνύσεις σε όποιον τόλμησε να αμφισβητήσει το απυρόβλητο της φαραωνικής του υπόστασης και τέλος η τύχη δεν τον έχει εγκαταλείψει (προς το παρόν) δίνοντάς του την ευκαιρία να κάνει αρχηγικές επανεμφανίσεις με συνεντεύξεις όπως αυτή που έδωσε στον Τράγκα και δημοσιεύθηκε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού του.
Αυτός λοιπόν ο «φημισμένος» για το θράσος, την τύχη και τα εγκλήματά του πολιτικός, σε αυτήν την συνέντευξη αφού μίλησε «επί παντός επιστητού» οιονεί αρχηγός της ΝΔ, απάντησε και στην ερώτηση αν μετάνιωσε που έκλεισε την ΕΡΤ.
Το θράσος, το ψέμα και η μνησικακία συνυπήρχαν σε κάθε λέξη αυτής της απάντησης, που ταυτόχρονα ήταν και ένα έμμεσο “μήνυμα” για το τι θα πρέπει να περιμένουν οι «ορδές των βολεμένων» της ΕΡΤ που όπως έλεγε και το 2013 «ήταν όλοι τους αριστεροί».
Στο ακροδεξιό του παραλήρημα είπε και το ανεκδιήγητο, πως το τηλεοπτικό του τέκνο η ΝΕΡΙΤ ήταν τόσο αντικειμενική και ανεξάρτητη που ασκούσε κριτική ακόμα και στην κυβέρνησή του (συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Σαμαράς με τον συνεταίρο του και νυν συνεμπλεκόμενο στο σκάνδαλο Novartis Βενιζέλο).
Η κριτική που ασκούσε η ΝΕΡΙΤ στον Σαμαρά ήταν τόσο σφοδρή ! που όταν βλέπαμε την ιστορική συνέντευξή του σε αυτήν, αρχικά νομίσαμε ότι θα καταρρεύσει από το βάρος της δημοσιογραφικής βασάνου, ενώ ανακουφιστήκαμε όταν στο τέλος σαν άλλος Μαστοράκης της ΥΕΝΕΔ έβγαλε από την διακόσμηση του τηλεοπτικού κάδρου της συνέντευξης τους δυο δημοσιογράφους κάνοντας ο ίδιος το “κλείσιμο” χαιρετώντας τους τηλεθεατές.
Ο πολιτικός της «αντρικής σχολής» που έμαθε να τα λέει «ξώπορτα», συνέχισε το ρεσιτάλ θράσους και ψέματοςαναφερόμενος στο ανταποδοτικό τέλος το οποίο, όπως είπε, το μείωσε στο μισό σε μία ΝΕΡΙΤ που είχε υπερδιπλάσια θεαματικότητα από την «αμαρτωλή» ΕΡΤ.
Το ανταποδοτικό τέλος πράγματι το μείωσε, όχι όμως στο μισό αλλά 30% ώστε να χρηματοδοτήσει ένα επι της ουσίας Αθηνοκεντρικό ραδιοτηλεοπτικό ΚΨΜ (Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδος), που είχε υποδεκαπλάσιο αριθμό δομών από την καταργηθείσα ΕΡΤ.
Να τονίσουμε εδώ πως σήμερα το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΕΡΤ είναι ακριβώς το ίδιο που είχαν θεσπίσει οι πραξικοπηματίες του μαύρου στο έκτρωμα της ΝΕΡΙΤ.
Μόνο που σήμερα αυτό τροφοδοτεί σχεδόν κατά το ήμισυ την τρύπα της οικονομίας και κατά το άλλο ήμισυ τη λειτουργία ενός πανελλήνιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού που εκπέμπει σε όλο τον κόσμο, με δεκαπλάσιες δομές, δραστηριότητες και παραγωγές.
Ξεχνά ο «φημισμένος» στους ακροδεξιούς, πως η ΝΕΡΙΤ του ήταν τόσο “ανεξάρτητη” που έφτασαν ακόμα και οι δικοί του διορισμένοι στο Δ.Σ και στο δήθεν «εποπτικό συμβούλιο» να παραιτηθούν καταγγέλλοντας κυβερνητικές παρεμβάσεις. Τόσες και τέτοιες που εκτός από τα εξαπτέρυγά του, κυρίαρχο ρόλο βέβαια είχε …και η γάτα της Βούλτεψη.
“Καθ’ ομοίωσιν” των πραξικοπηματιών του 1967, δήλωσε σε αυτήν τη συνέντευξη- ρεκλάμα, ότι δεν μετάνιωσε για το πραξικόπημα του μαύρου στην ΕΡΤ αφού – όπως λέει – ήταν η μόνη κυβέρνηση που τόλμησε να «σπάσει αυγά» και να χτυπήσει το «άντρο των βολεμένων» .
Προφανώς δεν θα εννοεί αυτούς που επέβαλε στην ΕΡΤ το κόμμα του και το υπόκομμα του τότε κυβερνητικού συνεταιρισμού προικίζοντάς τους με ειδικές αποκλειστικές συμβάσεις των 8,10,15 και 20 χιλιάδων ευρώ το μήνα, γεγονός που κατήγγειλε τότε η ΠΟΣΠΕΡΤ προκαλώντας την παρέμβαση της δικαιοσύνης στην οποία μέχρι και σήμερα δικάζονται για κακουργήματα μερικοί εξ αυτών που ήταν και είναι εξέχοντα στελέχη της ΝΔ.
Οι περισσότεροι από αυτούς μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, είτε βολεύτηκαν στα κανάλια των φίλων του βαρόνων της μιντιακής διαπλοκής, για χάρη της οποίας έκλεισε την ΕΡΤ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Digea τους να αποκτήσει το μονοπώλιο του παρόχου στη διανομή και εκπομπή όλων των τηλεοπτικών προγραμμάτων, είτε συνέχισαν το “θεάρεστο” έργο τους στα μορφώματα της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ. Αυτά για να ξεκαθαρίζουμε ποιοι ήταν και είναι οι πραγματικά “βολεμένοι”.
Ο Σαμαράς και όλοι αυτοί που κατά καιρούς “έσπαγαν αυγά” αλλά και κεφάλια όταν υπήρχε αντίσταση, βάζοντας ταυτόχρονα στον γύψο ή στα μνημόνια τη χώρα, όχι μόνο δεν μετανιώνουν, αλλά με θράσος μεγατόνων απειλούν πως θα κάνουν τα ίδια και χειρότερα αν τους δοθεί η ευκαιρία, πράγμα που καταδεικνύει και την ειδοποιό διαφορά μεταξύ της ελληνικής δημοκρατίας και της δημοκρατίας της Βαϊμάρης.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εργαζόμενοι μαζί με τον λαό έχουν αποδείξει εμπράκτως και διαχρονικά ότι είναι οι μόνοι αληθινοί και ανιδιοτελείς θεματοφύλακες της περιουσίας της ΕΡΤ αλλά και εκείνοι που δεν δίστασαν να κάνουν σκληρό αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας από τις απόπειρες των …ειδικών στο «σπάσιμο αυγών» και δεν θα φοβηθούν να το ξανακάνουν.
Και επειδή εμείς τα λέμε «ξώπορτα», να πούμε στον κ. Σαμαρά και σε κάθε άλλον του ακροδεξιού νεοφιλελεύθερου τόξου, πως τα μόνα “αυγά” που πρέπει να σπάσουν είναι τα αυγά του “φιδιού” που εκκολάπτονται στα δικά τους μέρη.»