Τρεις πάγιες προτάσεις της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας για την ασφάλεια στους πανεπιστημιακούς χώρους, επαναφέρει με δήλωσή του επ' αφορμή των επεισοδίων που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, Σάκης Ιωαννίδης.

«Για ακόμη μια φορά είδαμε τους γνωστούς μπαχαλάκηδες να χρησιμοποιούν τα Δημόσια Πανεπιστήμια ως ορμητήριο για τις παράνομες πράξεις τους, τις δολοφονικές επιθέσεις στις αστυνομικές δυνάμεις, τους βανδαλισμούς κτηρίων, την καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Το τελευταίο διάστημα με ευθύνη της κυβέρνησης, που δείχνει παροιμιώδη ανοχή στην ανομία, τα ΑΕΙ της χώρας έχουν ουσιαστικά παραδοθεί σε περιθωριακές και παρακρατικές ομάδες που τα έχουν μετατρέψει σε κέντρα εμπορίου ναρκωτικών και παρεμπορίου και οι οποίες μάλιστα επιτίθονται σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας (φοιτητές - καθηγητές) που διαμαρτύρονται για αυτή την κατάντια.

Είναι ώρα πλέον να εφαρμοστούν οι τρεις προτάσεις μου για την ασφάλεια της Ανώτατης Εκπαίδευσης:

1. Άμεση και πλήρης κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου.

2. Ίδρυση σώματος φύλαξης των Ιδρυμάτων, που θα επιβλέπει την ασφάλεια της πανεπιστημιακής κοινότητας και της δημόσιας περιουσίας και θα ειδοποιεί τις αστυνομικές αρχές σε κάθε περίπτωση διατάραξης της.

3. Είσοδος στους Πανεπιστημιακούς χώρους αποκλειστικά και μόνο με την χρήση ειδικής κάρτας που θα εξασφαλίζει ότι στα ΑΕΙ θα εισέρχονται μόνο άτομα που έχουν σχέση με την Πανεπιστημιακή διαδικασία.

Είναι χρέος όλων μας να προστατέψουμε το Δημόσιο Αγαθό της Εκπαίδευσης από όσους το εχθρεύονται και να στείλουμε το λογαριασμό των καταστροφών σπίτι τους», τονίζει ο κ. Ιωαννίδης.