Αφενός ο Ολυμπιακός είναι νέα ομάδα, θέλει χρόνο για να βρει τη χημεία του και ευδιάκριτους ρόλους, αφετέρου μπορεί και πρέπει να διορθώσει κάποια πράγματα στο ρόστερ του, εν πρώτοις στις θέσεις των γκαρντ, καθώς τα κουκιά δεν βγαίνουν εκεί και φαίνεται έλλειμμα, ποσοτικό αλλά και ποιοτικό!

Ο Ντέιβιντ Μπλατ λοιπόν, έχει μιλήσει με την διοίκηση και δη τους Αγγελόπουλους και θα κινηθούν για την απόκτηση ενός γκαρντ, ώστε να ενισχύσουν την ομάδα.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού περιμένει να βρει κάποια καλή περίπτωση, κυρίως από την αγορά του ΝΒΑ, την οποία γνωρίζει πολύ καλά και να επανέλθει στον αρχικό του σχεδιασμό, όταν ήθελε τον Πιέρια Χένρι το καλοκαίρι, αλλά όταν στράβωσε με τον Αμερικανό πήγε στη λύση του Τουπάν (2-3άρι) και μετέπειτα υπέγραψε τον Τίμα (3άρι).

Εν τη απουσία του Στρέλνιεκς το πρόβλημα γιγαντώθηκε, καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμα η φόρμουλα «Σπανούλης-Γκος» αναφορικά με τους ρόλους τους, ενώ ο Μάντζαρης δεν μπορεί να βοηθήσει και να ακολουθήσει τους ρυθμούς και τα «θέλω» του προπονητή. Ο Τολιόπουλος δεν υπολογίζεται κατά πως φαίνεται και ο Ολυμπιακός έμεινε με τρία γκαρντ (από τα 5), συν του ότι ο Γκος, δεν είναι ακόμα έτοιμος καθώς του λείπει η εμπειρία και οι παραστάσεις.

Ο Μπλατ έχει μιλήσει με τη διοίκηση η οποία του έδωσε το «οκ» για την ενίσχυση της ομάδας και η έρευνα έχει ξεκινήσει με τον κόουτς του Ολυμπιακού να ψάχνει τον κατάλληλο.