Θα μπορούσε να είναι και copy paste το ματς. Ο Ολυμπιακός, με κακό μπάσκετ και πάλι, χωρίς τσαγανό, σκληράδα και επιθετικότητα στο παιχνίδι του, ήταν μέσα στο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, μέχρι και το ξεκίνημα της 4ης περιόδου, αλλά μάλλον θα το… έκλεβε παρά θα το κέρδιζε. Έχασε με 79-70 εν τέλει από τον Παναθηναϊκό για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1, μην έχοντας λύσεις στην επίθεσή του και όταν χρειάζονταν η άμυνα όχι απλά δεν κράταγε αλλά άνοιξε… αεροδιάδρομους.

«ΚΛΕΙΔΙ»: Η σκληράδα… Ο Ολυμπιακός ήταν πιο soft, ο Παναθηναϊκός πολύ πιο επιθετικός σε όλα. Ο Ολυμπιακός μπλόκαρε και πάλι στην επίθεση και ο αντίπαλος τον πήγε εκεί που ήθελε. Δεν είχε πλουραλισμό, φαντασία, αλλά προβλέψιμο παιχνίδι. Στο 1ο μέρος έδωσαν ρεσιτάλ πραγματικό οι διαιτητές.

MVP: Ο Λεντέι ντύθηκε… Τίμα. Όπως στο ματς της Ευρωλίγκας ήταν Λετονός, τώρα ο Αμερικανός. Έκανε τρομερό ματς μπροστά, αλλά…

ΟΣΚΑΡ Β΄ ΡΟΛΟΥ: Σε κανέναν…

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 38 πόντους δέχθηκε στη ρακέτα του.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Μάντζαρης και Παπανικολάου οι χειρότεροι για τον Ολυμπιακό.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός, ξεκίνησε με τον Σπανούλη να έχει τη μπάλα στα χέρια του (και όχι τον Γκος) και με εμφανή θέληση να παίξει με τον Μιλουτίνοφ. Αντίθετα ο Πασκουάλ έδωσε εντολή να ποστάρουν τον Σπανούλη. Το έκανε ο Λάνγκφορντ για το 6-5, τη στιγμή που ο Αναστόπουλος από νωρίς χρέωσε με ανύπαρκτα φάαουλ τους Σπανούλη, Μιλουτίνοφ και Παπανικολάου. Στα 0/3 τρίποντα του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να κτυπήσει στη ρακέτα. Ήρθε το τρίποντο του Σπανούλη για το 6-8, αλλά στη συνέχεια ο Λεντέι αμέσως πόσταρε τον Καλάθη για το 12-10, σπάζοντας το 6-0 σερί των γηπεδούχων. Τρίποντο του Λεντέι για το 13-13, αλλά γρήγορα… 2ο φάουλ ενώ από λάθος του Μάντζαρη, ο Ολυμπιακός δέχθηκε αιφνιδιασμό για το 15-14 του 1ου δεκαλέπτου.

Το 2ο δεκάλεπτο ξεκίνησε… με τεχνική ποινή στον Μιλουτίνοφ γιατί απλά μίλησε, ενώ Μήτογλου και Γκιστ από κοντά έκαναν το 19-16. Ο Λεντέι με δεύτερο τρίποντο και καρφωματάρα μπροστά στον Αντετοκούνμπο έκανε το 20-21, ενώ ο Τίμα με τρίποντο και φόλοου ανέβασε σε 20-26 για το 1-10 επιμέρους του Ολυμπιακού. Ο Παππάς και… τεχνική ποινή στον Μπλατ απεγκλώβισαν τον Παναθηναϊκό ενώ ο Βουγιούκας με τον Μπόγρη στη πλάτη έκανε το 32-27 για το 12-1 επιμέρους του Παναθηναϊκού, τη στιγμή που τα λάθη ήταν 2-7 για τον Ολυμπιακό και δύο φορές πέταξε πάσα στις… πινακίδες. 32-29 το σκορ της 2ης περιόδου με 17-15 επιμέρους.

Ο Ολυμπιακός στο 3ο δεκάλεπτο μπήκε με πλάγια πικ εν ρολ και ο Παναθηναϊκός με τον Τόμας απέναντι στον Πρίντεζη. Μπήκαν τα τρίποντα από Παπαπέτρου και Λάνγκφορντ και το 12-4 επιμέρους έκανε το 44-34. Ο Ολυμπιακός με τον Λεντέι να κερδίζει γκολ φάουλ και να ευστοχεί στο 3ο/3 τρίποντα κατέβασε αμέσως, ενώ με τον 8ο σερί του πόντο (έφτασε τους 18 δίχως να έχει χάσει προσπάθεια) μείωσε σε 46-42. Έκανε εμφάνιση και ο Σπανούλης με ντράιβ και τρίποντο, για να «απαντήσει» στο πρώτο καλάθι του Καλάθη (51-47), ενώ ο Μπλατ έβαλε στη συνέχεια τον Τίμα στο «4» που με βολές έφερε το ματς στο καλάθι. Ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρίες, πολλές βολές και ο Παππάς έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο με 55-51.

Ο Τίμα μπήκε με τρίποντο στο 4ο δεκάλεπτο, απάντησε ο Παππάς ωστόσο ο Λεντέι – μετά το 4οφάουλ του Σπανούλη το οποίο δεν υπάρχει στον Αντετοκούνμπο- έπαιξε τον Καλάθη για το 64-59. Δύο φορές… ορθάνοικτος διάδρομος με τους Λάσμε και Καλάθη να κάνουν το 66-59 στο 35΄. Ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις με τον Πρίντεζη αλλά η άμυνα δεν βαστούσε τίποτα. Πάλι μόνος ο Λάσμε, ο Παππάς πήγε μέχρι μέσα τον Λεντέι… Ο Τόμας από τα 6 μέτρα ανέβασε σε 72-63, με τον Ολυμπιακό να πετάει ούτως ή άλλως κακές επιθέσεις. Ο Μπλατ ζήτησε να ρίξουν τη διαφορά, αλλά έγινε το αντίθετο. Ο Τόμας ανέβασε το 76-65, μείωσε ο Γκος με τρίποντο στη συνέχεια και… τελικό σκορ 79-70.

Τα Δεκάλεπτα: 15-14, 32-29, 55-51, 79-70.