Ο Ολυμπιακός έχει δείξει στους πρώτους μήνες της σεζόν ότι διαθέτει την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν αποτυπώνεται στο βαθμολογικό πίνακα.

Οι «ερυθρόλευκοι» στα περισσότερα παιχνίδια τους δημιούργησαν πάρα πολλές ευκαιρίες, ωστόσο, η αναποτελεσματικότητα, η ατυχία σε πάρα πολλές περιπτώσεις στην τελική προσπάθεια έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο να βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα αυτή τη στιγμή.

Το πρόβλημα των Πειραιωτών σε αυτό το κομμάτι, δηλαδή στην αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιουργεί, είναι ξεκάθαρο και έχει εντοπιστεί φυσικά από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, λοιπόν, θέλει να εκμεταλλευτεί τη διακοπή του πρωταθλήματος, δουλεύοντας στα τελειώματα των φάσεων με τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του (14 ποδοσφαιριστές του είναι διεθνείς με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους).

Ενδεικτικό της δουλειάς του Μαρτίνς είναι ότι βάζει έξτρα προπόνηση στους παίκτες του στα τελειώματα των φάσεων. Δουλεύει πολύ σε αυτό το κομμάτι, το οποίο έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής στους Πειραιώτες, ώστε στην επιστροφή τους στις αγωνιστικές δράσεις, να μπορούν να αξιοποιούν τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργούν.