Φαίνεται, ότι η προεκλογική περίοδος, άρχισε αρκετά νωρίτερα στο Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων. Δεν εξηγείται διαφορετικά, το γεγονός, ότι μετά την παραίτηση του Σπύρου Καρνέζη, από την θέση του αντιδημάρχου, ήρθε να προστεθεί και η παραίτηση της αντιδημάρχου Μαρίνας Μπακάλη.

Οι παραιτήσεις αυτές, δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα τόσο για την παράταξη του Κώστα Καραγιάννη, όσο και για τη λειτουργία του Δήμου εν γένει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κώστας Καραγιάννης, απευθύνθηκε σε δημοτικό σύμβουλο, για να αναλάβει την αντιδημαρχία μέχρι τη λήξη της θητείας της δημοτικής αυτής περιόδου. Ωστόσο, δεν έλαβε καμία απάντηση.

Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον το παρασκήνιο πριν από αυτές τις παραιτήσεις των αντιδημάρχων. Οι παραιτήσεις, ήρθαν ως απάντηση, στο ερώτημα του νυν Δημάρχου, εαν θα είναι ξανά υποψήφιοι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Ο μεν Σπύρος Καρνέζης, φέρεται ότι απάντησε στον Κώστα Καραγιάννη ότι δεν θα είναι μαζί του υποψήφιος, και κατέθεσε την παραίτηση του.  

Η δε Μαρίνα Μπακάλη, μην μπορώντας να συνεργαστεί με τον Κώστα Καραγιάννη, παραιτήθηκε αλλά ζήτησε χρόνο για να ολοκληρώσει τον απολογισμό της η σχολική επιτροπή.

 Τόσο ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Καρνέζης, όσο και η Αντιδήμαρχος Μαρίνα Μπακάλη, ήταν από τα πιο αξιόλογα και ενεργητικά στελέχη της δημαρχιακής παράταξης του Δήμου Τροιζήνιας. Ο Σπύρος Καρνέζης, μάλιστα, ασκούσε για αρκετό διάστημα, καθήκοντα δημάρχου, ενόσω ο δήμαρχος Κώστας Καραγιάννης, απουσίαζε για ιατρικούς λόγους.Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Σπύρος Καρνέζης, ενδέχεται να είναι υποψήφιος μαζί με την παράταξη του ιατρού Γιώργου Κεραμμυδά χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Δήμαρχος. Τα πάντα θα εξαρτηθούν το τι θα κάνει ο Δήμαρχος Κώστας Καραγιάννης, ο οποίος αν και πρόσφατα είχε δηλώσει την βούληση να ξανα είναι υποψήφιος δεν αποκλείεται οι παραιτήσεις των αντιδημάρχων του και άλλων δημοτικών συμβούλων, να τον οδηγήσουν στην αποστρατεία.