Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ επισκέφτηκε, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ.Γεώργιος Πατούλης.

Ο κ.Πατούλης επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο με την ιδιότητά του ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, υποστηριζόμενος  από την Νέα Δημοκρατία.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, ο Σεβασμιώτατος και ο κ.Πατούλης συζήτησαν θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και αντάλλαξαν απόψεις επί προγραμμάτων δράσης και έργων ανάπτυξης στην περιοχή.

ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον κ.Πατούλη για τις ανάγκες και τα προβλήματα του Πειραιά, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως το πρώτο λιμάνι της χώρας πρέπει να αναβαθμιστεί σε Πόλη – κόμβο της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Επίσης αναφέρθηκε στο πολύπλευρο και πολυσχιδές Ιεραποστολικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, επισημαίνωντας τις καθημερινές προσπάθειες της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για την ανακούφιση των εκατοντάδων αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας.  Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η προσφορά περίπου 7.500 μερίδων φαγητού οι οποίες προσφέρονται καθημερινά, αδιακρίτως φύλλου, θρησκείας και εθνότητας από τις 30 Ενορίες της τοπικής μας Εκκλησίας, σε συνανθρώπους μας που στερούνται τα αναγκαία.

Και οι δύο συμφώνησαν ότι πρέπει ο Πειραιάς να αναδειχθεί ως Πολιτιστικό Κέντρο, ενώ ο κ.Πατούλης αφενός ζήτησε, στην περίπτωση που εκλεγεί, την στενή συνεργασία της Μητροπόλεως για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων αφετέρου δεσμεύθηκε ότι θα βρεθεί αρωγός και συμπαραστάτης στο πολύπλευρο έργο της τοπικής μας Εκκλησίας.

Τέλος, παραδεχόμενος ότι χρειάζονται να γίνουν αρκετά έργα τόσο στον Πειραιά, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, ζήτησε την ευχή και την Ευλογία του Σεβασμιωτάτου, προκειμένου να ενισχυθεί στον καθημερινό του αγώνα.