Στη γιορτή αποφοίτησης των συμμετεχόντων στα δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια που πραγματοποίησε ο Δήμος Πειραιά και ο εκπαιδευτικός όμιλος ΑΚΜΗ, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος απένειμε τις βεβαιώσεις παρακολούθησης. 

Η γιορτή αποφοίτησης, η οποία φιλοξενήθηκε χθες, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, διοργανώθηκε από το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης  της  Διεύθυνσης Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά,  σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό όμιλο ΑΚΜΗ. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια αφορούσαν τις θεματικές ενότητες: μαγειρική,  ζαχαροπλαστική, digital marketing,  ομορφιά και  παιδαγωγικά και πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας Δήμου Πειραιά και εκπαιδευτικού ομίλου ΑΚΜΗ.

Μουσικοί από το Πρότυπο  Μουσικό Κέντρο Πειραιά, πλαισίωσαν τη γιορτή αποφοίτησης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο  Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης. Tον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η Διευθύντρια Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά κα Βασιλική Σωτηρίου. 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι στόχος  της Δημοτικής Αρχής είναι να συνεργάζεται με ιδιωτικούς φορείς σε διάφορους τομείς όπως είναι η εκπαίδευση. «Ο Δήμος Πειραιά έχει αναπτύξει πολύπλευρη συνεργασία με πολλά εκπαιδευτήρια που διαθέτουν κύρος και ιστορία. Επιδίωξή μας είναι τα εκπαιδευτήρια να συμμετέχουν στα κοινά της πόλης και το πράττουμε», σημείωσε ο κ. Μώραλης.
 Ο Δήμαρχος Πειραιά χαρακτήρισε χρήσιμα τα σεμινάρια, διότι προσφέρουν γνώση, προσωπική  ικανοποίηση  και καθημερινή ενασχόληση, επισημαίνοντας πως όσοι συμμετέχουν μπορούν να  βρουν μία διαφορετική διέξοδο. 

«Έχουμε μία άριστη  συνεργασία με τον Πρόεδρο  του εκπαιδευτικού ομίλου  ΑΚΜΗ  κ. Κωνσταντίνο Ροδόπουλο  και πιστεύω ότι μπορεί να διευρυνθεί,  προκειμένου να κάνουμε ακόμη περισσότερα πράγματα στο μέλλον επ΄ ωφελεία  των δύο φορέων και κυρίως των δημοτών μας.  Είναι εκπαιδευτήρια που διαθέτουν κύρος και καλύπτουν κενά που υπάρχουν στη δημόσια εκπαίδευση», σημείωσε ο κ. Μώραλης.  Επεσήμανε ότι ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κ. Καλαμακιώτης, η Διευθύντρια Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης  κα Σωτηρίου και ο  Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Αγγελετάκης κάνουν μια σημαντική  δουλειά.

Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι παρά τα υπαρκτά  προβλήματα του Δήμου  υπάρχουν πτυχές,  Διευθύνσεις και Τμήματα που πραγματικά λειτουργούν με κέφι, όρεξη, διάθεση, γνώση «και  αυτό φαίνεται» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. «Δέσμευση και στόχος είναι όλα αυτά να διευρυνθούν. Του χρόνου οι συμμετέχοντες να είναι περισσότεροι, να διευρύνουμε τα προγράμματα, τη γκάμα των θεματικών  ενοτήτων και να υλοποιήσουμε ακόμα περισσότερες  δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις», κατέληξε ο κ. Μώραλης.

Ο  Γενικός Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κ.  Στέφανος Τσίμπης, επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με τον Δήμο Πειραιά έχουν πραγματοποιηθεί πλήθος πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων  στον  Δήμο, με αποκορύφωμα τις «Ημέρες Θάλασσας».  Σημείωσε ότι, τον πρώτο κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων, παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν περισσότεροι από 150 δημότες  και  ότι ο εκπαιδευτικός όμιλος ήταν, είναι και θα είναι πάντα αρωγός σε οποιαδήποτε δραστηριότητα του Δήμου Πειραιά φέρνει στο επίκεντρο τον πολίτη.  Επιπλέον, ενημέρωσε τον  Δήμαρχο  ότι,  ήδη το ΙΕΚ σχεδιάζει τον δεύτερο κύκλο σεμιναρίων που θα  υλοποιηθεί από κοινού  με τον Δήμο το 2019 και ευχαρίστησε τον  κ. Μώραλη, διότι χωρίς τη δική του πρωτοβουλία - όπως είπε- σήμερα δεν θα ήμασταν εδώ.