Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε σε ένα ματς που έπαιζε τον ΠΑΟ στο μισό γήπεδο, δέχθηκε ένα γκολ από το πουθενά, έχασε πολλές ευκαιρίες, δεν του δόθηκε πέναλτι στο χέρι του Μακέντα (84'), αλλά στο τέλος κατάφερε να ισοφαρίσει με το γκολ του Σισέ. Με τους «πράσινους» να έχει αρκετή δόση τύχη και καταλυτικό τον νεαρό γκολκίπερ Κότσαρη που έπιασε τα άπιαστα. Με το ματς να λήγει 1-1 και τον Ολυμπιακό να έχει 12 τελικές στο τέρμα, ενώ ο ΠΑΟ μόλις 2!

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ματς από το πρώτο λεπτό. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να επιλέγει στην αρχική ενδεκάδα και τον Νάτχο μαζί με τον Φορτούνη. Μια κίνηση που βοηθάει πολύ δημιουργικά, καθώς και ο Φορτούνης απελευθερώνεται και ο Νάτχο βοηθάει στην οργάνωση του παιχνιδιού. Με τον Παναθηναϊκό να επιλέγει ενδεκάδα με τρία στόπερ και διπλή ζώνη άμυνας. Οι «ερυθρόλευκοι» από το πρώτο λεπτό είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Με τους «πράσινους» να έχουν καλά τρεξίματα, αλλά να παίζουν φουλ άμυνα με μοναδικό στόχο να κρατήσουν το μηδέν όσο περισσότερο μπορούσαν.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του ματς ήταν πώς ο Ολυμπιακός είχε καλό ρυθμό και ταχύτητα στο παιχνίδι του. Συνεχή κίνηση και καλές συνεργασίες, κλείνοντας τους «πράσινους» στην περιοχή του Διούδη. Θεωρητικά οι φιλοξενούμενοι είχαν παραταχθεί με σύστημα 3-4-3, αλλά στην ουσία ήταν 5-4-1, καθώς με εξαίρεση τον Μακέντα όλοι οι υπόλοιποι έπαιζαν πίσω από τη σέντρα και αμύνονταν. Με τους «ερυθρόλευκους» να πιέζουν αλλά να μην έχουν «καθαρή» ευκαιρία ως το 38' όταν ο Ποντένσε βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά έχασε την ευκαιρία να σκοράρει από θέση βολής. Κι έτσι το ημίχρονο έληξε 0-0, με τον Ολυμπιακό να έχει 58%-42% κατοχή μπάλας και 7 τελικές, 3 στο τέρμα, αλλά όχι το ζητούμενο, το γκολ.

Το φιλμ της αναμέτρησης:

9': Σουτ του Νάτχο εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ.

14': Σουτ του Κάτσε μέσα από την περιοχή, ο Σα μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

23': Μπαλιά του Μπουζούκη στον Ινσούα, εκείνος έκανε τη σέντρα με τον Σα να μπλοκάρει και πάλι.

25': Ο Κούτρης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Χασάν πήρε την κεφαλιά με τον Διούδη να μπλοκάρει την μπάλα.

29': Σουτ του Χασάν με αριστερό εκτός περιοχής η μπάλα πέρασε άουτ.

38': Ο Φορτούνης συνεργάστηκε άψογα με τον Ποντένσε, ο Πορτογάλος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Διούδη αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

61' 0-1: Σουτ του Κάτσε έξω από την περιοχή, η μπάλα στα δίχτυα του Σα που δεν μπόρεσε να κάνει κάτι.

75': Σέντρα του Κούτρη από τα αριστερά, ο Γκιλιέρμε έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από δεξί δοκάρι.

83': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου, ο Κότσαρης εκτινάχθηκε στο δεξί του «παραθυράκι» κι έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

86': Διαγώνιο σουτ του Ομάρ από το ύψος της περιοχής, ο Σισέ βρήκε την μπάλα αλλά εκείνη σταμάτησε στο δεξί δοκάρι!

90’+4 1-1: Γέμισμα του Καμαρά, ο Ομάρ έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Σισέ με προβολή ισοφάρισε.

90'+6: Γέμισμα του Ομάρ, κεφαλιά του Φορτούνη, έδιωξε με δυσκολία ο Κότσαρης.

90'+9: Σέντρα του Καμαρά, κεφαλιά του Σισέ, πάνω από την εστία του Κότσαρη.

Ο Ελβετός διαιτητής Ζακοτέ έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Νάτχο (50') και Κότσαρη (90'), Γιόχανσον (90'+1), Κάτσε (90'+2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (63' Μάνος), Νάτχο (77' Καμαρά), Φορτούνης, Ποντένσε, Χασάν (46' Χριστοδουλόπουλος).

Παναθηναϊκός: Διούδης (52' Κότσαρης), Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης (73' Πούγγουρας), Γιόχανσον, Ινσούα, Κουρμπέλης, Κάτσε, Μπουζούκης (70' Μουνιέ), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.