Με δύο πρόσωπα εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ. Μετά το καλό (όχι εξαιρετικό, αλλά μυαλωμένο) παιχνίδι του πρώτου μέρους, στο υπόλοιπο οι «ερυθρόλευκοι»… χάθηκαν και άφησαν τον Παναθηναϊκό να κάνει αυτά που μπορεί στο παρκέ. Ηττήθηκαν με 93-80 για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και πλέον βρίσκονται στο 3-3 στην διοργάνωση.

«ΚΛΕΙΔΙ»: Η απουσία του Στρέλνιεκς τελικά ήταν μεγάλη. Ο Μπλατ πήγε σε σχήματα με τρία φόργουορντ και με τον Σπανούλη στον «άσο», αλλά ο αρχηγός έκανε λάθη, εγκλωβίστηκε και ήταν κάκιστος στην άμυνα. Ο Γκος δεν κατάφερε να μπει ποτέ στο κλίμα του αγώνα, για πολύ λίγο έπαιξαν μαζί (8 λεπτά) και ο Ολυμπιακός στο 2ο μέρος ήταν αποκομμένος. Δεν είχε δημιουργία και δεν εκτελούσε σωστές επιθέσεις.

MVP: Ο Αντετοκούνμπο (10 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο) έκανε όλη τη δουλειά που χρειάζονταν ο Παναθηναϊκός για να περάσει μπροστά από το 37-46 στο 67-57. Πολύ καλή δουλειά και από τον Λεκαβίτσιους.

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Τσάμπα πήγε η εμφάνιση του Γιάνις Τίμα. Είχε 17 πόντους με 5/5 τρίποντα στις αρχές της 3ης περιόδου. Στους 26 πόντους σταμάτησε ο Πρίντεζης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 20 πόντους από 2η ευκαιρία πήρε ο Παναθηναϊκός, 13 σε αιφνιδιασμό και 17 από λάθη του Ολυμπιακού.

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Ο Βασίλης Σπανούλης.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός λοιπόν -που ξεκίνησε με τον Σπανούλη στον «άσο», τον Παπανικολάου, τον Τίμα σε «2» και «3» αντίστοιχα, τον Πρίντεζη και τον Μιλουτίνοφ (ψηλό σχήμα)- μπήκε με στόχο να ποστάρει ο Πρίντεζης τον Τόμας. Έκανε λάθη από νευρικότητα όμως ενώ έχασε και ριμπάουντ με τον Παναθηναϊκό σε 3 λεπτά να ανανεώνει τρεις επιθέσεις. Το αρχικό 8-4 ήταν απόρροια αυτών, ωστόσο ο Τίμα με 2/2 τρίποντα έδωσε αμέσως το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Ο Πασκουάλ ήθελε να ποστάρει ο Λοτζέσκι τον Σπανολη, το έκανε όπως το ίδιο συνέχισε και ο Πρίντεζης με τον Τόμας, αλλά η νευρικότητα του Ολυμπιακού έφερνε λάθη (2ο σε επαναφορά) και… πόντους στον αντίπαλο. Σε τρανζίσιον και με τρίποντο του Λάνγκφορντ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 17-12, ωστόσο ο Ολυμπιακός είχε και πάλι άμεσα απάντηση. Με δημιουργία (1-6 οι ασίστ) και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Με τον Τίμα να βγάζει άλεϊ ουπ στον Μιλουτίνοφ αλλά και τον Τουπάν να «απαντάει» σε δύο ντράιβ του Καλάθη για το 21-21. Ότι αν έκανε ο Παναθηναϊκός ατομικά (έδινε πρωτοβουλία στον Καλάθη για επίθεση αλλά όχι για δημιουργία) ο Ολυμπιακός είχε απάντηση ομαδικά. 1ο δεκάλεπτο 21-23.

Ο Ολυμπιακός, στα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου προηγήθηκε με 21-25 και 24-27 με τους Τουπάν και Παπανικολάου, με τον Λεκαβίτσιους να δίνει λύσεις στην ομάδα του αλλά και τον Μήτογλου που εκμεταλλεύτηκε το «μις ματς» με τον Γκος. Ο Σπανούλης βέβαια δεν πήγε πίσω. Σημάδεψε τον Μήτογλου κτυπώντας τον στα πόδια (27-29), ενώ ο Τίμα με το 3ο/3 τρίποντό του έκανε το 29-32. Ο Παναθηναϊκός είχε λύσεις από τον Λεκαβίτσιους, ενώ ο Λάνγκφορντ στη συνέχεια τιμωρήθηκε και με τεχνική ποινή ύστερα από το σκληρό φάουλ που έκανε στον Πρίντεζη (για διαμαρτυρία). Ο Λετονός συνέχισε το βιολί του… 4/4 τρίποντα και βολές στη συνέχεια, για το 33-39. Η δημιουργία του Ολυμπιακού όριζε 11 ασίστ έναντι 1 του Παναθηναϊκού σε 17 λεπτά, με τον Σπανούλη να μοιράζει σε Πρίντεζη για το 35-42 από τα 6,75μ. (6/11 τρίποντα ο Ολυμπιακός, 3/8 οι «πράσινοι») αλλά και τον Μιλουτίνοφ που με τον Παπαπέτρου στη πλάτη δεν είχε κανένα πρόβλημα για το 35-44. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να δίνει πόντους από… λάθη του, έτσι δέχθηκε τρίποντο από τον Καλάθη, αλλά ο Πρίντεζης έκλεισε το 2ο δεκάλεπτο με 41-48 (20-25 επιμέρους) ύστερα από επιθετικό, με τον Ολυμπιακό να έχει 13 πόντους από διπλή ευκαιρία και 3 ο Παναθηναϊκός.

Ο Τίμα μπήκε με το… 5ο/5 τρίποντα στο 3ο δεκάλεπτο, ωστόσο ο Ολυμπιακός μπλόκαρε στην πίεση του Παναθηναϊκού. Ο Σπανούλης δε πήγε δύο φορές σε ντράιβ και έπεσε πάνω σε Λάσμε και Ανετοκούνμπο που τον ακολουθούσε (σ.σ. με 3 φάουλ ήταν ο Γκος), ενώ όλα αυτά έδωσαν τρανζίσιον στον Παναθηναϊκό, που με επιμέρους 8-3 μείωσε σε 49-51. Παρά το καλάθι του Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός ήταν νευρικός και δεν εκδήλωνε καν επιθέσεις. Ήρθε νέο λάθος (8ο από 4 στο πρώτο μέρος) και στο αιφνιδιασμό ο Αντετοκούνμπο έκανε το 54-54. Ο Ολυμπιακός είχε δώσει 15 πόντους από λάθη του με τον Παναθηναϊκό να έχει πάρει ήδη 10 από αιφνιδιασμό. Ο Καλάθης συνδυάστηκε με τον Γκιστ, ενώ ο Αντετοκούνμπο πήρε δύο φορές καλάθι και φάουλ ποστάροντας τον Σπανούλη (62-55 με επιμέρους 21-7). Σα να μην έφτανα αυτά, έχανε και βολές (8/16). Ο Λεντέι έκανε το 62-57, αλλά ο Τόμας με τρίποντο και ο Αντετοκούνμπο με φόλοου κάρφωμα διαμόρφωσαν το 67-57. Ο Λεντέι με γκολ φάουλ ανταπέδωσε με κάρφωμα μπροστά στον Αντετοκούνμπο (4ο φάουλ), ενώ ο Πρίντεζης έκανε το 67-62 στο 30΄(26-14 επιμέρους).

Πρίντεζης και ΜΙλουτίνοφ κράτησαν κοντά τον Ολυμπιακό για το 72-67, στα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βγάλει το παιχνίδι του. Είχε πρόβλημα στον «άσο», με τον Σπανούλη να μην καθόλου καλός στην άμυνα αλλά και να μπλέκεται στην πίεση των αντιπάλων. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να σημαδεύει το χαμηλό ποστ. Είτε ο Πρίντεζης είτε ο Μιλουτίνοφ (76-71) αλλά είχε πρόβλημα στο ριμπάουντ με τον Γκιστ και στη δράση του Λεκαβίτσιους. Ο Μπλατ πήγε σε σχήμα με «5άρι» τον Πρίντεζη, αλλά με κάκιστες επιθέσεις και πίσω τους Γκιστ και Λεκαβίτσιους, ο Παναθηναϊκός πήγε στο 85-74. Ο Βεζένκοφ μείωσε από κάτω αλλά δέχτηκε τρίποντο από τον Λεκαβίτσιους για το 88-76, με 2΄λεπτά για τη λήξη. Τελικό σκορ και ο Ολυμπιακός είναι στο 3-3 στην Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός στο 4-2.

Τα Δεκάλεπτα: 21-23, 41-48, 67-62, 93-80.