Κοινοβουλευτικό και επικοινωνιακό ντεμαράζ προετοιμάζει η Ν.Δ. για τις αμέσως επόμενες εβδομάδες με φόντο την επιχείρηση σπίλωσης -όπως λένε χαρακτηριστικά στην Πειραιώς- «γαλάζιων» στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ και της δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Βγάζουν θολά πορίσματα, από τα οποία εξάγεται ξεκάθαρα το συμπέρασμα πως όλα γίνονται για μικροκομματικούς σκοπούς και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί την οποιαδήποτε διερεύνηση.

Η περίπτωση του “Ντυνάν” ήταν το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα των προθέσεών τους, αλλά και του τι ακριβώς συμβαίνει με τη Novartis και τα υπόλοιπα μέτωπα που έχουν ανοίξει. Ελλείψει του άρτου που υποσχέθηκαν, δίνουν θέαμα, επιχειρώντας ταυτόχρονα να στρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης μακριά από τα ζητήματα όπου είναι οι ίδιοι έκθετοι. Εμείς, όμως, είμαστε εδώ για να τους τα υπενθυμίσουμε», σχολιάζουν κορυφαίοι κομματικοί παράγοντες, δίνοντας το στίγμα των επικείμενων «γαλάζιων» πρωτοβουλιών.

Το πρώτο ισχυρό στίγμα δόθηκε με το αίτημα για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για το Μεταναστευτικό, το οποίο καταδεικνύει την επιθυμία της Ν.Δ. να επιμείνει στο θέμα της διαχείρισης των κονδυλίων 1,6 δισ. που αποδέσμευσαν οι Βρυξέλλες για τις ανάγκες των hot spots και το οποίο προκάλεσε την παρέμβαση τόσο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την Καταπολέμηση της Απάτης όσο και της ελληνικής Δικαιοσύνης (έστω και σε μεταγενέστερο χρόνο).