Όσο πλησιάζει ο χρόνος των αυτοδιοικητικών εκλογών, τόσο κορυφώνονται οι διεργασίες στο εσωτερικό της παράταξης του απερχόμενου δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη, για το πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί.

Τα πρόσωπα που έχουν ξεχωρίσει στην κούρσα διαδοχής τού -κατά γενική ομολογία- επιτυχημένου δημάρχου είναι οι αντιδήμαρχοι, Βίκυ Ανδρικοπούλου και Γιάννης Φωστηρόπουλος, καθώς και ο Ανδρέας Δούμας.

Από τους τρεις, τις περισσότερες συζητήσεις έχει προκαλέσει ο Γ. Φωστηρόπουλος, με συνεχείς διαρροές στον τοπικό Τύπο ότι έχει τη στήριξη της ΝΔ, χωρίς όμως οι φήμες να επιβεβαιώνονται, και τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι στόχος των διαρροών είναι να ενισχύσουν την εικόνα του στο κεντροδεξιό κοινό της περιοχής.

Η Βίκυ Ανδρικοπούλου αποτελεί ένα από τα πλέον έμπιστα πρόσωπα του Διονύση Χατζηδάκη, ενώ μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Ανδρέα Δούμα δεν θα προκαλέσει έκπληξη, από τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια πάντα κατεβαίνει υποψήφιος, είτε ως δήμαρχος είτε ως μέλος συνδυασμού.

Το νέο όνομα στη μάχη διαδοχής του Διονύση Χατζηδάκη είναι ο Νίκος Χρυσοβερίδης, γιος του παλιού δημάρχου, Γιώργου Χρυσοβερίδη. Ο τελευταίος έχει μεγάλη επιρροή στην κοινότητα Κωνσταντινουπολιτών της περιοχής και προωθεί με κάθε τρόπο την υποψηφιότητα του γιου του. Ο ίδιος ο Διονύσης Χατζηδάκης, πάντως, έχει φροντίσει να πάρει αποστάσεις από τη λογική του «δαχτυλιδιού διαδοχής», παραπέμποντας στην Πειραιώς για το τι μέλλει γενέσθαι στον δήμο των νοτίων προαστίων.

Πηγή: kalpi19.gr